1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Suudi Kralı için yas ilan edenler şehitler için niye milli yas ilan etmiyor?
Suudi Kralı için yas ilan edenler şehitler için niye milli yas ilan etmiyor?

Suudi Kralı için yas ilan edenler şehitler için niye milli yas ilan etmiyor?

2 günde 12 askerimiz şehit oldu, Türkiye'nin yüreği yandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İYİ Parti lideri Meral Akşener, şehitlerimiz için milli yas ilan edilmemesine tepki gösterdi.

A+A-

Erzurum Güncel- Önceki gün ve dün Kuzey Irak'ta 12 askerimiz şehit oldu. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), dün Kuzey Irak’ta Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde çıkan çatışmada altı askerin şehit olduğunu açıkladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, altı askerin şehit olması nedeniyle milli yas ilan edilmemesine X hesabındaki paylaşımla tepki gösterdi.

Özel, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz Âl-i Suud’un ölümü nedeniyle Türkiye’nin 24 saat milli yas ilan ettiğini hatırlatarak, “Milli yası, Suudi Arabistan Kralı’nın ölümünde ilan edenlerin aklına bugün milli yas ilan etmek gelmemektedir. Milli yas ilan ederler mi bilmiyorum ama milletimiz kendi yasını ilan etmiştir” dedi.

BİR TEPKİ DE AKŞENER'DEN

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de X hesabındaki paylaşımında millİ yas ilan edilmesi gerektiğini söyledi:

Akşener, “Buradan iktidara ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bir çağrıda bulunuyorum: Türk milletinin iradesini, vicdanını, hakkını ve hukukunu koruma görevinizi derhâl yerine getirin. Devletimizin adabına, edebine ve ciddiyetine uygun davranın. Milletimizin yürek yangınını körüklemek için değil, söndürmek için bir adım atın. Ezcümle; Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yakışanı yapın!” ifadelerini kullandı.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.