1. YAZARLAR

  2. Mehmet ŞENER

  3. Kim bu Ünsal Kıraç ki, Erzurumspor'un kaderi bu adamın iki dudağı arasında!
Mehmet ŞENER

Mehmet ŞENER

Yazarın Tüm Yazıları >

Kim bu Ünsal Kıraç ki, Erzurumspor'un kaderi bu adamın iki dudağı arasında!

A+A-

Meslek hayatım boyunca bu şehirde "nefret edilen insan" olarak bir çok kişiye tanık oldum, lakin Ünsal Kıraç gibi nefret edilen ve hiç kimsenin istemediği bir isme daha rastlamadım!

Adam nasıl biriyse artık kendi yakın arkadaşları tarafından bile istenmiyor, uzaktakiler tarafından da hiç mi hiç sevilmiyor.

Şurası kesin:

Ünsal Kıraç denilen bu zat, futboldan anlamıyor, spora bihaber ama hep bu şehrin spor kamuoyunda en önde olmayı başarmış!

Erzurumlu değil, muhtemel Erzurum'u da hiç sevmiyor, ama bu şehrin mukadderatı üzerine herkesten çok söz söylüyor, herkesten çok ahkam kesiyor!

Çünkü Mehmet Sekmen O'nu koruyor; öyle olmasaydı eğer Ünsal Kıraç namındaki bu zat, bu şehirde zurnanın son deliği bile olmazdı, hatta bırakın Erzurumspor üzerine söz sahibi olmasını Erzurumspor'da top toplayıcı dahi olamazdı.

Ama görüyor ve biliyoruz ki, Erzurumspor demek Ünsal Kıraç demek...

Kime kaç milyon ödenecek, hangi menajer görülecek, hangi doğum günü partileri düzenlenecek, kimler için belediyenin imkanları kullanılarak birilerine paralar saçılacak...

Her şeyin tek sorumlusu, esasında futbolun "F"sinden bile haberi olmayan Ünsal Kıraç'a emanet!

Bu tipik taşralıdan Mehmet Sekmen'in nasıl bir hizmet beklentisi olduğunu bilmiyoruz, lakin adamın Erzurum'a zahmet verdiği her günde gördük ki boş, manasız ve vizyonsuz biri...

Sayın Sekmen, elbet karar da sizin tercih de lakin futbolu bilmeyen ve bu alana girmemek için elinden geleni yapan biri olarak sizi uyarıyorum:

Ünsal Kıraç denilen ve her dalda hoplayan her ipte zıplayan bu zat size öyle büyük bir zarar veriyor ki, günün sonunda onun yüzünden siz hesap verir duruma geleceksiniz.

Mesele sadece Ünsal Kıraç'la sınırlı değil...

Erzurum'da bir şebeke var, içinde her alandan çakallar bulunuyor. Onlar yeri geldiğinde sporda, yeri geldiğinde sözde kültürde yeri geldiğinde de siyasette at oynatıp cirit atıyorlar.

Birileri zannediyor ki bu şehir her şeyden bi haber, hayır bu şehir herşeyi biliyor ama sabırla işin sonunu bekliyor.

Erzurumspor'a başkan olan o genç kardeşimizi bize "kurtuluş reçetesi" diye sunuyorsunuz ya, hiç düşünmediniz mi aynı kişi daha önce de bu kulübün yönetimindeydi ve elini cebine atmayan isimlerden biriydi!

Ünsal Kıraç, İstanbul'dan galiba da Kartal'dan aday adayı oldu. Hoş kendisi de biliyordu ki, bu çıkışı tamamen bir siyaset ve yukarıdakilere yaranma işi...

Yazılacak onlarca mesele var, ama şimdilik bu kadarıyla yetinelim.

Sayın Sekmen'e diyeceğimiz şudur:

Kim ki bu Ünsal denilen ziyadesiyle nobran adam, sen onun arkasında duruyorsun ve bu şehir de onun üzerinden seni vuruyor.

Mehmet Bey, ne kadar iyi niyetli bir insan olduğunu biliyoruz, lakin bu Ünsal denilen adam senin adını kullanarak bu şehirde olmadık hesaplar içine girdi ve bu şehir artık bu adamı kaldıramaz duruma geldi.

Bir de bu Ünsal'ın Erzurum'da erketecileri var, Ünsal, Erzurum'daki bu erketecileri aracılığıyla neredeyse şehri haraca bağlamış durumda!

Sayın Sekmen, Erzurumspor'u sıfırdan alıp, süper lige çıkardınız. Bu, tamamen sizin ve bu şehre gönül vermiş insanların eseridir. Lakin Sayın Sekmen, Ünsal Kıraç namındaki bu yardımcınız son zamanlarda Erzurum'da gemi öyle bir azıya aldı ki artık mızrak çuvala sığmaz oldu.

Ünsal, belediye başkan adaylığı için istifa etti, ama Erzurum Belediyesi'nin peşini bırakmıyor!

Çünkü öyle yağlı bir kapı var ki Erzurum'da Ünsal ve Ünsal gibi olan binlercesi hayal etse bu kadarını düşünemez...

Sayın Sekmen, sizin gayretlerinize ve fedakarlığınıza rağmen eğer birileri sizin isminizin üstünden menfaat elde ediyorsa buna müsaade etmemelisiniz. Ünsal Kıraç, sahip olduğu ve olmadığı müktesebatı itibariyle bu şehirde bir sıralamaya girse, inanın ki sondan bir numara olur. Çünkü adam, hayli yetersiz hayli birikimsiz...

Ortada belediye bünyesinde bir spor kulübü var, adına da Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor deniliyor.

Eğer bu takım Ünsal Kıraç denilen bir adamın inisiyatifine bırakılırsa korkarım ki sonu şimdiden felaket olacaktır.

Sayın Sekmen, sizden ricamız şudur:

Olup bitenlere bir bakın ve Erzurumspor hesaplarını bizzat kontrol edin.

Beşinci sınıf adamların bu şehirde birinci sınıf adam muamelesi görmesini yediremiyoruz. Ama bu yetmez diyorsanız, sizi temin ederim ki yazacağımız daha neler var, neler...

Erzurum'a kıymayın, Erzurumluyu hiç yerine koymayın...

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum