1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Kurban öncesi kene uyarısı
Kurban öncesi kene uyarısı

Kurban öncesi kene uyarısı

Kurban Bayramı öncesi kene ısrığı ölümlerinin artması, endişe yarattı. Uzmanlar, bayramda memleketlerine veya kırsal bölgelere gidecek olanların yanı sıra, kurban kesmek için hayvanlara temas edenleri keneler konusunda uyarıyor.

A+A-

Erzurum Güncel- ALEYNA SEVİM/Haberi- Sivas’ta bu yıl kene ısırması sonucu ortaya çıkan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle ölenlerin sayısı 3’e yükseldi. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Kurban Bayramı’nda hayvanlarla temasın artacağına dikkat çekerek, keneler konusunda şu uyarılarda bulundu:

Hayvanlarla temasa dikkat

“Kenelerle teması minimuma indirmek için hayvanların kesimi sırasında çıplak elle temas etmemek ve mutlaka önlük giymek gerekiyor. Kene açısından risk grubu çiftçiler, veterinerler, kasaplar, mezbaha çalışanları ve sağlık çalışanlarıdır. Bir de outdoor aktivite için dağ taş gezen, tırmanış yapan insanlar keneler açısından daha riskli. Önlem için de mutlaka kırsala giderken kapalı kıyafetler giyilmesi lazım. Sahaya çıkıldığında döner dönmez duş alınmalı. Duş, keneleri uzaklaştırabilir. Hem de vücutlarını kene açısından kontrol etmeleri gerekir. Vücutta kene görüldüğünde de çok dikkatli olmak gerekiyor. Keneyi kişiler kendileri çıkarabilirler ama ezme şeklinde değil. Direkt çıkartmaları lazım ama çıplak elle kesinlikle dokunmamalılar. Bazı bölgelerde çıtlatma diyorlar. Keneleri elle eziyorlar. O da hiç uygun değil.”

Milliyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.