1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Meslektaşları o gazeteciye sahip çıktı
Meslektaşları o gazeteciye sahip çıktı

Meslektaşları o gazeteciye sahip çıktı

Yüzbinleri verdik dokunmadı nitelikli turşu hırsızı olamaz’

A+A-

Erzurum Güncel-

Antalya’da bir fuardaki standlardan turşu, peynir, bal gibi ürünler çaldığı iddiasıyla tutuklanan yerel gazeteci Esra Altunkes için 56 yıla kadar hapis istendi. Muhabirlerinin bu suçu işlemediğini belirten gazete yönetimi, “Biz ona yüzlerce milyar parayı emanet ettik. Ona göz dikmeyen kız gidip turşu mu çalar?” dedi.

Antalya’da görülen bir hırsızlık davasınde rekor cezalar istendi. Mayıs ayında Antalya’da düzenlenen Yöresel ürünler Fuarı’ndaki (YöREX) standlardan, turşu, tulum peyniri, sucuk, bal ve zeytin gibi ürünlerinin çalındığını öne süren üreticiler, polise şikayette bulundu. Şikayet üzerinde bir araç içerisinde arama yapan polis ise araçta bulunan Yerel Akdeniz Manşet gazetesinin muhabiri Esra Altunkes, kardeşleri Ozan Altunkes, Serkan Altunkes ve yengesi Sibel Karaahmetli’yi gözaltına aldı. 4 zanlı tutuklu yargılanırken, Antalya 11’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde ’nitelikli hırsızlık’ suçlamasıyla açılan davada, sanıklar hakkında 8 ayrı standdan aldıkları turşu, bal ve peynir gibi ürünler için toplam 56 yıla kadar hapis cezası istendi. Davanın ikinci duruşmasında kardeşler Serkan ve Ozan Altunkes serbest bırakılırken, Esra Altunkes ve yengesi Sibel Karaahmetli’nin tutuklu yargılanmasına karar verildi.

Habere gitmişti

Olayın bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını ve muhabirlerinin bu suçu işlemediğini öne süren gazete yönetimi ise, Antalya’nın en iyi ceza avukatlarından Rıdvan Yıldız’la muhabirlerini savunması için anlaştı. Akdeniz Manşet Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Vedat Gürhan, Altunkes’in 9 yıldır yanlarında çalıştığını belirterek, “Bu hırsızlık olayının Esra ile hiç alakası yok. Tamamen ağabeyinin birlikte yaşadığı kadından kaynaklanıyor. Esra çok temiz bir kızdır. Yıllardır yanımızda çalışıyor ve hiç bir yanlışını görmedik. Patronun 150 milyar parasını ona emanet ettik. Tüm gün parayı bekledi içinden bir lira bile çekmedi. 9 yıldır hiçkimsenin böyle bir şikayeti olmadı. Bu kız gidip fuardan turşu, peynir mi çalacak. Oraya haber yapmak için gitmişti” dedi.

Yengesi yapmış

Esra Altunkes’in avukatlığını üstlenen Rıdvan Yıldız ise, “Esra’nın ağabeyinin 5 yıldır nikahsız yaşadığı Sibel Karaahmet isimli bir yengesi var. Esra o gün fuara haber yapmak için gitmiş ve fuarda yengesi ile karşılaşmış. Yengesi fuara kardeşinin arabası ile geldiğini söyleyince, ‘Beni de şehre bırakır mısın’ demiş. Yolda polisler çevirince ve hırsızlıktan tutuklandı. Yengesi suçunu kabul ediyor. Ancak Esra’nın bir suçu olmadığı halde 2,5 aydır tutuklu bulunyor. Kız ne olduğunu bile anlamamış” dedi.

3 şikayetçi kaldı

Olayla ilgili başlangıçta 8 şikayetçinin bulunduğunu belirten avukat Yıldız, “Ancak bunlardan 5’i şikayetinden vazgeçti. Sadece 3 şikayetçi var ve onlarında hepsi başka şehirlerde. Talimatla ifade vermeleri için yazı yazıldı. Onlarında şikayetlerinden vazgeçmesini bekilyoruz. Esra çok iyi ve düzgün bir kızdır. Kurunun yanında yaş da yandı” diye konuştu.

GöZLüKLERİ TURŞUCU DüKKANI ALIR

Gazeteci Esra Altunkeş, yengesi Sibel Karaahmet’le birlikte tutuklu olarak yargılanıyor. Esra’nın çalıştığı gazetenin sahipleri ona sonuna kadar güveniyor. öte yandan Esra Altunkeş’in giyimi ve pahalı gözlükleriyle verdiği bu poz, onun bir turşu hırsızı olabileceği konusunda şüphe uyandırıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.