1. HABERLER

  2. EGE

  3. MHP'ye 'viski' bombası!
MHP'ye 'viski' bombası!

MHP'ye 'viski' bombası!

En son seçim anketi KONDA'dan geldi. Şaşırtıcı ankette oy oranları yerine bu kez farklı bir sonuç çıktı: MHP'lilerin yüzde 4,8'i, HDP'lilerin yüzde 3,8'i viski içiyor...

A+A-

Erzurum Güncel- KONDA Araştırma Şirketi Genel Müdürü Bekir Ağırdır, Şubat 2015'te yapılan bir ankette yer alan 'ilginç' verileri açıkladı. 

Genel olarak seçmen eğilimi ve davranışlarını, partilerin oy oranlarını ele alan anketlerden ziyade, bu ankette farklı bir veri ortaya çıktı: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Boğaz’da, yalılarda viskilerini yudumlayıp oyunu HDP’ye veren şerefsizler” sözleri viskiyi siyaset gündemine sokarken, KONDA Genel Müdür Bekir Ağırdır tartışmaya yeni bir boyut kazandıracak bir detay paylaştı.
 

bekir-agirdir-konda-1.20150810101222.jpg
MHP SEçMENİ HDP SEçMENİNDEN DAHA çOK VİSKİ İçİYORMUŞ


Cumhuriyet yazarı Selin Ongun’a konuşan Ağırdır, Şubat 2015’te yaptıkları ankette yer alan 'detay' veriyi paylaştı.  “HDP’nin içindeki içki içenler veya içkisi viski olanların oranları MHP’nin içindeki içki içenlerden veya içkisi viski olanlardan daha geride.MHP seçmeninin yüzde 4.8’i viski içiyor, HDP seçmeninin yüzde 3.8’i viski içiyor”diyen Ağırdır, “İçki içme oranlarında da Türkiye genelinde MHP seçmeni yüzde 28,HDP seçmeni yüzde 23. Şimdi bu rakamları bu tartışmada malzeme olsun diye değil gülümseyelim ve bu saçma tartışmayı geçelim diye söylüyorum” diyerek konuya açıklama getirdi.

İşte Ağırdır'ın o açıklamalarından çarpıcı satırlar:

(...)

Son haftaya kadar şunu düşündüm. öcalan getirildiğinde idam meselesinin gündemden çıkarılmasında MHP kilit rol oynadı. 2002’de ülke sıkışmıştı, beklenmedik anda MHPerken seçim dedi. O seçimle çıkış bulundu. 2007’de e-muhtıra konuşulurken 367 krizinin aşılmasını ve Cumhurbaşkanı’nın seçilmesini sağladı. Türban meselesinde yine öyle. Şimdi Devlet Bey, koalisyona kapısını sıkıca kapayarak, ülkenin sıkıştığı siyasi konjonktürde, çıkış yolu için AK Parti-CHP koalisyonuna mı işaret ediyor acaba diye bir iyimser ihtimal aklıma gelmişti. Fakat kullandığı dile, danışmanın “üç bin kişilik şerefsiz listesi” gibi sözlerine bakınca bu dil bu ihtimali anlamsızlaştırıyor. 

Viski tartışması buraya gelince, anekdot olsun ve gülümseyelim diye anlatıyorum, Şubat 2015’te yaptığımız hayat tarzı araştırmasındaki verilere baktık. O araştırma, şirketlerin hedef kitle seçimlerine yönelik bir saha çalışmasıydı. Deneklerin içki tercihlerinden araba marka ve modellerine kadar uzanan verileri içeriyordu. Şubat 2015 bulgusundan söz ediyorum. HDP’nin içindeki içki içenler veya içkisi viski olanların oranları MHP’nin içindeki içki içenlerden veya içkisi viski olanlardan daha geride.MHP seçmeninin yüzde 4.8’i viski içiyor, HDP seçmeninin yüzde 3.8’i viski içiyor. İçki içme oranlarında da Türkiye genelinde MHP seçmeni yüzde 28, HDP seçmeni yüzde 23. Şimdi bu rakamları bu tartışmada malzeme olsun diye değil gülümseyelim ve bu saçma tartışmayı geçelim diye söylüyorum. 

"KUTUPLAŞMALAR"

Fakat burada başka bir problem daha var. Bunu da önce Sayın Cumhurbaşkanı başlattı, AK Parti’nin kalemşörleri de kullanıyor. “Cihangir solcuları” fişlemesinden söz ediyorum. İnsanları adresliyorsunuz ve bir insan kitlesini hedef gösteriyorsunuz. Zaten kutuplaşmadan dolayı, mekânsal olarak ayrı gettolarda yaşama eğilimindeyiz. Bu tip adreslemeler, kutuplaştırmalar giderek şiddeti körüklüyor ve ülkeye hayır getirmiyor.

İnternethaber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.