1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Okan Buruk şampiyon yılları geçti! Gözünü Fenerbahçe'nin rekoruna dikti
Okan Buruk şampiyon yılları geçti! Gözünü Fenerbahçe'nin rekoruna dikti

Okan Buruk şampiyon yılları geçti! Gözünü Fenerbahçe'nin rekoruna dikti

Trendyol Süper Lig'de Fenerbahçe ile heyecan dolu bir şampiyonluk yarışı veren Galatasaray için dikkat çeken bir istatistik ortaya çıktı. İstatistiğin yanında bir de teknik direktör Okan Buruk, gözünü Fenerbahçe'nin rekoruna dikti.

A+A-

Gazete Güncel- Süper Lig'de ezeli rakibi Fenerbahçe ile şampiyonluk için çekişen Galatasaray, zirvede iki puan farkla önde yer alıyor. Bitime 9 hafta kala avantajını kaybetmek istemeyen sarı-kırmızılı takım, sergilediği performansla da diğer yıllara göre bambaşka bir dönem yaşıyor.

Bu sezon Süper Lig'de sadece Hatayspor'a yenilen Aslan, deplasmanda Kayserispor, Fenerbahçe ve Sivasspor ile berabere kaldı. 29 haftada 78 puana ulaşan Cimbom, 34 haftalık maratonda şampiyonluğa ulaştığı 5 sezonda topladığı puanları solladı.

GALATASARAY YENİ REKORA GÖZÜNÜ DİKTİ

Fatih Terim döneminde 2012'de 77, 2013'te 71, 2018'de 77 ve 2019'da 69 puanla mutlu sona ulaşan Galatasaray, 2015'te Hamza Hamzaoğlu yönetiminde 77 puanla 4. yıldızı takmıştı. Okan Buruk, bu sezon daha 29 maçta ulaştığı 78 puanla şampiyonların 34 haftalık performansını geride bıraktı. Sezonun kalan bölümünde oynayacağı 9 maçta 27 puan daha toplama şansı olan Okan Buruk'un takımı Galatasaray, 3 puanlı sistemde Fenerbahçe'ye ait olan 93 puanlık (1988-89) rekoru da geçip adını tarihe yazdırma peşinde.

Sabah

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.