1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Yarışlar Erzurum'da yapılacak
Yarışlar Erzurum'da yapılacak

Yarışlar Erzurum'da yapılacak

Türkiye Kayak Federasyonu (TKF), Erzurum Palandöken'den alıp Bursa Uludağ'a verdiği yarışları gelen tepkiler üzerine yeniden Erzurum'da düzenleme kararı aldı.

A+A-

Gazete Güncel- TKF önceki gün, aylar öncesinden Palandöken Kayak Merkezi’nde yapılması planlanan ve takvime alınan Alp Disiplini U12-14-16 Türkiye Şampiyonası ile Minikler Festivali yarışlarını hiçbir gerekçe göstermeden Bursa Uludağ’a almıştı. 

 

Bunun üzerine kulüpler ve öğrenci velileri, sosyal medya üzerinden federasyona tepki gösterdi.

 

Takvim değişikliğinin Uludağ’da otel sahibi olan federasyon ve kulüp yöneticileri tarafından istendiği iddia edilirken, TKF yönetimi Ali Oto başkanlığında yeniden toplandı.

 

 

Bir süre sonra federasyondan yapılan yazılı açıklamada, “Türkiye Kayak Federasyonu 2023-2024 faaliyet takviminde yer alan Alp Disiplini Minikler Festivali ve Alp Disiplini U12-14-16 Türkiye Şampiyonası daha önceden yapılmış otel-uçak rezervasyonları göz önüne alınarak, mağduriyetlerin oluşmaması ve kulüplerimizin zarar görmemesi açısından yönetim kurulunun değerlendirmesi sonrasında 19-20-21 MART 2024 tarihlerinde Erzurum’da yapılacaktır. Alp Disiplini U18 ve Büyükler Türkiye Şampiyonası ise 21-22-23 MART 2024 tarihlerinde Erzurum’da yapılacaktır. Faaliyet takviminde yer alan Alp Disiplini Milli takımlar seçmesi ise 24-25-26 MART 2024 tarihlerinde Erzurum’da yapılacaktır” denildi.

 

Federasyonun yarışları neden kar kalınlığının 147 santimetre olduğu Erzurum Palandöken’den almak istediği merak konusu olurken, iddialarla ilgili federasyondan bir açıklama yapılmadı. Bu arada kulüp ve veliler, yönetimin keyfi uygulamadan dönmesine sevindiklerini belirtti. Onur SAĞSÖZ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.