1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Öldürürken daha dikkatli olun
Öldürürken daha dikkatli olun

Öldürürken daha dikkatli olun

PKK'nın şehir yapılanması KCK, Ankara’da 3 kişinin öldüğü, 34 kişinin yaralandığı ve TAK'ın üstlendiği terörist saldırı ile Siirt’te 4 kadının katledilmesiyle ilgili açıklama yaptı. KCK, TAK’ın bu tarz eylemlerinin Kürtlerin meşru talepl

A+A-

Erzurum Güncel-

Geçen hafta salı günü PKK'nın Siirt'te düzenlediği terörist saldırıda 4 kadın hayatını kaybetmişti. Teröristlerin öldürdüğü 4 genç kızdan Nurcan Olgaç ve yaralanan Gülcan Olgaç'ın BDP'li Belediye Başkanı Selim Sadak'ın yeğeni olduğu ayrıca Kevser çekin'in ise BDP'li Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif çekin'in yeğeni olduğu ortaya çıkmıştı.

KCK, Siirt’te 4 kadının katledildiği eylemde “büyük bir zaafın” olduğunu öne sürerek, tüm teröristleri daha dikkatli planlama yapmaya çağırdı. PKK'ya yakınlığı ile bilinen bir internet sitesinde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'TAK’IN EYLEMLERİNİ ONAYLAMIYOR VE SAKINCALI GöRüYORUZ

Biz, TAK’ın Ankara’daki eylemini onaylamadığımız gibi, TAK örgütünün bu eylemi üstlendiği açıklamasında belirttiği tarzda eylemlerin sürdürüleceğini çok sakıncalı görüyoruz. TAK yapısını da eğer gerçekten mücadeleye hizmet etmek istiyorsa, bu tür eylemleri değil, sivillere zarar vermeyen mücadele tarzlarını esas almaya çağırıyoruz. Açık ki, özellikle öcalan'dan haber alınamamasıyla derinleştirilen tecrit ve izolasyon beraberinde çok tehlikeli bir durumu ortaya çıkarmakta ve TAK gibi yapıları tahrik ederek savaşı kontrolsüz bir düzeye çıkarmaktadır.

SİİRT’TEKİ OLAY BüYüK BİR ZAAFTI

20 Eylül akşamı Siirt’te gerçekleşen olay, büyük bir zaafın olduğunu ortaya koymaktadır. Bu olayda teröristlerin dikkatsiz ve isabetsiz bir biçimde yaptıkları yanlıştan dolayı bizzat kendi insanlarımız yaşamlarını yitirmişlerdir. HPG, bir yanlışlık sonucu bu olayın meydana geldiğini ve bu durumdan dolayı halkımızdan ve mağdur ailelerimizden özür dilemiştir.

TERöRİST DİKKAT ETMEZSE, KOMUTANLIK SORUMLU OLACAKTIR

Gereken özen gösterilmediği takdirde, hareketimiz zarar göreceği gibi, bu tür eylemlerin AKP’nin tahrik ve imha politikalarına hizmet edeceği bilinmelidir. Bu nedenle bütün ilgili terörist birimlerinin faaliyetlerinin planlanması ve uygulanmasında büyük bir dikkat ve özenin gösterilmesi gerektiği açıktır. Aksi takdirde ortaya çıkacak yanlış uygulamalardan ilgili komutanlık sorumlu tutulacaktır.'

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.