1. YAZARLAR

  2. Mehmet ŞENER

  3. Ömer Düzgün’ün çabası…
Mehmet ŞENER

Mehmet ŞENER

Yazarın Tüm Yazıları >

Ömer Düzgün’ün çabası…

A+A-

Kimi zincir marketlerin fiyatları sabitlediği yahut da indirime gittiği şu günlerde, gözler gayet doğal olarak yerel zincir marketlere çevrildi.

Herkes aynı şeyi sorup duruyor:

TEMA, Düzgün, Güvendik ve diğerleri de benzer bir uygulamaya gidecek mi?

İşte bu ve daha pek çok sorunun cevabı dün akşam Hilton Otel’deki Perakendeciler Federasyonu’nun toplantısında verildi.

Genel Başkanlığını Ömer Düzgün’ün yaptığı Türkiye Perakendeciler Federasyonu, yeni yılın ilk toplantısını Erzurum’da yaptı.

Türkiye’nin dört bir yanında ki federasyon üyelerinin katıldığı yemekli toplantının ev sahibi Doğu Anadolu PERDER’di…

Yusuf Çizmelioğlu’nun başkanı olduğu PERDER, gerek hazırladığı program içeriği ile gerekse samimi konuk severliği ile takdir topladı.

İş dünyasının yanı sıra basının da yoğun ilgi gösterdiği toplantı da bir de siyasetçi bir konuk vardı.

Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı…

Hiç kuşku yok ki, toplantının sıklet merkezi, marketlerde neredeyse gün aşırı değişen etiketlerdi.

Çizmelioğlu’nun açış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Ömer Düzgün, üç harfli zincir marketlerin bütün il, ilçe hatta köylere kadar büyük bir hızla yayıldıklarını ve böylelikle hem acımasız bir tekel oluşturduklarını hem de yerel market ve bakkalları bitirmeye çalıştıklarının altını kalınca çizdi.

Ve Ömer Düzgün aynı konuşmasında, yerel marketlerin ve bakkalların çok mecbur kalmadıkça etiket değişikliğine gitmediğini bilakis üç harflilerden çok önce onlarca üründe fiyat indirimi yaptıklarını ifade etti.

Tekelleşmenin önüne geçilebilmesi için, başta merkezi hükümet olmak üzere, yerel yönetimlerin bakkalları ve yerel marketleri dolaysıyla da yerel üretimi desteklemesi gerektiğine işaret eden Düzgün, “Biz vergimizi ve SGK primlerimizi bulunduğumuz şehirde ilçede ödüyoruz. Yani kazandığımız paranın neredeyse tamamı mahallinde kalırken, zincir işletmeler mevduatı toplayıp götürüyor” dedi.

Aynı toplantıda, birer konuşma da ETSO Başkanı Saim Özakalın ile Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral yaptı.

Her iki başkan da işletmelerin ve yerel üretimin kamu eliyle desteklenmesinin önemine değildiler ve vatandaşın alış verişte önceliği yerelden yana yapmaları gerektiğinin önemine değindiler.

Öte yandan Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, yerel marketlerin de yerelde üretilen ürünlere karşı pozitif bir ayrıcalık yapmasının ciddi bir ihtiyaç olduğunu söyledi.

Erzurum Tarım Müdürü Osman Akar’ın dışında üst düzey bürokratın ve de siyasetçinin toplantıda bulunmaması, davetliler arasında eleştiri konusu oldu.

Yerel işletmelerin ve yerel üretimin önemine vurgu yapılan ve ülke çapında bir organizasyon olan dünkü toplantı, muhtevası açısından son derece başarılıydı; ancak toplantıya siyasilerin ve bürokrasinin ilgisizliği de bir o kadar önemli eksiklikti.

Ömer Düzgün, tıpkı babası İskender Hoca gibi memleket için değil elini gövdesini taşın altına koyan genç bir iş insanı ve binlerce üyesi bulunan bir federasyonun genel başkanı…

Son yıllarda art arda başarılı işlere imza atıyor, zincir marketlerinde ve diğer şirketlerinde binlerce Erzurumluya iş veriyor, istihdam yükünün altına giriyor ve kazandığı parayı yine memleketine yatırıyor.

Haksızlık etmeyelim…

TEMA da aynı Güvendik de…

Zülküf Bakaç da Muhammer Özdemir de istihdam noktasında Erzurum için hatırı sayılır bir konumdadırlar.

Ezcümle: Bu memleket ve bu ülke için kim ki elinden geleni yapıyor ve kim ki üretiyor, istihdam sağlıyor ve vergi veriyorsa hepsi saygıyı da teşekkürü de ziyadesiyle hakkediyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.