1. HABERLER

  2. EGE

  3. PKK'nın uyuşturucu ağına darbe
PKK'nın uyuşturucu ağına darbe

PKK'nın uyuşturucu ağına darbe

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) Narkotik Büro Amirliği ekipleri, Türkiye genelinde yaptığı operasyonlarda terör örgütü PKK'nın uyuşturucu ağına büyük bir darbe indirdi. Uyuşturucu ağının içinde Erzurum'da var...

A+A-

Erzurum Güncel- Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) Narkotik Büro Amirliği ekipleri, Türkiye genelinde yaptığı operasyonlarda terör örgütü PKK'nın uyuşturucu ağına büyük bir darbe indirdi.

Narkotik polisi tarafından yürütülen çalışmada İstanbul, Ankara, Van ve Aksaray başta olmak üzere birçok ilde terör örgütünün kontrol ettiği tarlalardan elde edildiği belirlenen yaklaşık 6 ton esrar ele geçirildi. Emniyet güçleri son dönemde terör örgütü PKK'nın mali gelir kaynaklarına operasyon üzerine operasyon gerçekleştirdi. PKK'nın yurt içi ve yurt dışında uyuşturucu ticaretinden ciddi oranda gelir elde ettiğini belirleyen emniyet güçleri, bu çerçevede bazı noktalardaki denetimlerini sıkılaştırdı. Emniyet, örgütün mali kaynaklarını kurutmak için, PKK'nın esrar ekim ve pazarlama faaliyetlerini hedef seçti. Yapılan takibin ardından örgütün hakim olduğu bölgelerde onlarca dönüm araziye ektirdiği esrarlar piyasa sürülmek istenirken KOM polisinin operasyonuyla ele geçirildi. İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Gaziantep başta olmak üzere birçok ilde yapılan operasyonlarda örgütün uyuşturucu ağına büyük darbe indirildi.

ZİNCİRLEME OPERASYONLAR
Yapılan operasyonlarda Elazığ'da batı illerine sevk edilmeye hazırlanan 135 kilogram esrar, Diyarbakır'ın Lice ilçesi Dimek ve Yolçatı köylerinde imal edilen ve depolama bölgesi olarak kullanılan köylerde 4 ton esrar bulundu. Diyarbakır'daki operasyonda 8 kişi gözaltına alınırken, rekor miktarda esrarla birlikte 3 bin 100 kök Hint keneviri de bulunarak imha edildi. Zincirleme operasyonlarda Gaziantep KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile yaptığı ortak operasyonda 60 paket halinde toplam 60 kilo 725 gram toz esrar maddesine de el koydu. Ardından da Nizip ilçesinde 82 kilo kubar esrar maddesi yakalandı. Bunun yanı sıra Bingöl'ün Genç ilçesinde ekim halindeki bazı tarlara kontrol edildi. Operasyonda 12 ayrı tarlada yapılan aramada, 123 kilo kubar esrar ile ekili vaziyette 71 bin 102 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Emniyet güçlerinin İstanbul'da yaptığı operasyonda ise terör örgütünün doğu illerinden yurda soktuğu uyuşturucuyu Avrupa'ya sevk etmeye hazırlandığı belirlendi. Operasyon için düğmeye basan ekipler, Van üzerinden şehirler arası otobüslerle getirilen 118 paket halinde 59 kilogram eroine el koydu.

UYUŞTURUCU TACİRLERİNE AHIRDA BASKIN
Ankara narkotik polisi de uzun süredir peşinde olduğu PKK bağlantılı uyuşturucu tacirlerine operasyon düzenledi. Konya yolu üzerinde bescilik faaliyeti adı altında uyuştucu ticareti yaptığı belirlenen çeteye, narkotik polisi tarafından operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda 20 kişi gözaltına alınırken, ahırda yapılan aramada saman balyalarının altına saklanmış 204 kilo esrar ele geçirildi. Diğer illerde gerçekleşen 15 günlük operasyonlarda yakalanan uyuşturucu miktarı ise şöyle: İstanbul 500 kg esrar, Gaziantep 123 kg esrar ve 6kg eroin, Bingöl 77 kg esrar, Şırnak 87 kg esrar, Erzurum 18 kg esrar, Kırıkkale 15 kg esrar, Mersin 162 kg eroin ve 65 kg esrar, Diyarbakır 300 kg eroin ve 162 kg esrar, İzmir 54 kg esrar, Tokat 15 kg esrar.



MERSİN LİMANINDA BAVUL BASKINI
KOM Daire Başkanlığı, Hatay ve Gaziantep Emniyet Müdürlükleri ile birlikte yürüttükleri operasyonda uluslararası bir uyuşturucu şebekesinin izine rastladı. Operasyon için harekete geçen emniyet güçleri, peşinde olduğu şebekenin kuryelerine Mersin limanından bir bavulu alıp Hatay'da teslim etmek üzereyken baskın gerçekleştirdi. Kirli çamaşır dolu bavul üzerinde inceleme yapan dedektifler, kirli çamaşırlar içerisinde 19 kilogram kokain buldu. Gözaltına alınan 4 şüphelinin ifadeleri doğrultusunda gösterdiği adreslerde Gaziantep'te 3 kilogram eroin, Hatay'da bir depoda ise sentetik hap imalatında kullanılan 540 litre kimyasal madde ele geçirildi. Başta Lübnan olmak üzere Orta Doğu ülkelerine uyuşturucu sevkiyatı belirlenen şebekenin 11 üyesi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.