1. HABERLER

  2. BODRUM

  3. Rektör Çomaklı İran’da
Rektör Çomaklı İran’da

Rektör Çomaklı İran’da

Çeşitli ziyaretler ve incelemelerde bulunmak üzere İran'a giden Rektör Çomaklı, ziyaretinin ilk gününde Tebriz Tıp Bilimleri Üniversitesini ziyaret etti.

A+A-

Erzurum Güncel- Misafirperverliğinden dolayı Tebriz Tıp Bilimleri Üniversitesi Rektörü Muhammed Hüseyin Sumi’ye teşekkür eden Çomaklı: “Bu tür ziyaretler bilimsel, ekonomik, sosyal ve kültürel işbirliğine önemli katkılarda bulunuyor. Üniversiteler, yükseköğretim kurumları ve bunlarla işbirliği yapan kurum ve kuruluşlar arasında işbirliğini artırmak, uluslararasılaşmayı desteklemek, öğretim elemanı ve öğrenci hareketliliğini sağlamak, ortak diploma programları geliştirmek gibi misyonlara sahip olan bu görüşmelerin, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.
"Kardeş İki Üniversite"
İki üniversite arasında karşılıklı bilimsel işbirliği, öğretim üyesi ve öğrenci değişimi dâhil birçok sahada işbirliği sağlanması yönünde düşüncelerinin de olduğunu dile getiren Rektör Çomaklı: “Tıp alanında geleneği olan bir üniversiteyiz. Sadece ülkemize değil, komşu ülkeler başta olmak üzere birçok ülkeye sağlık alanında hizmet veriyoruz. İran Tıp Bilimleri Üniversitesi ile de fikir alışverişinde bulunduk” ifadelerini kullandı.
Çeşitli birimlerinde incelemeler yapan Çomaklı, “İki üniversitenin tecrübelerini harmanlayarak önemli adımlar attık. Bunlardan en somut olanı, İlkinin 2018 yılı İslam Ülkeleri Kültür Başkenti olarak belirlenen Tebriz'de, İkincisinin ise Erzurum'da olmak üzere ‘Farmakoloji’ alanında kongre yapılması kararı aldık. Bu bağlamda bizi misafir eden İran Tebriz Tıp Bilimleri Üniversitesi’ne ve Türkiye Cumhuriyeti İran Başkonsolosluğu’na teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Türkiye Cumhuriyeti İran Başkonsolosluğu’na da nezaket ziyaretinde bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Başkonsolos Çağlar Fahri Çakıralp ile de çeşitli konular hakkında görüşmeler yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.