1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Uzman Çavuş'un kanı yerde kalmadı!
Uzman Çavuş'un kanı yerde kalmadı!

Uzman Çavuş'un kanı yerde kalmadı!

Diyarbakır' ın Hazro ilçesi Kırmataş köyü kırsalında çıkan çatışmada 3 Ekim tarihinde Silvan ilçesi'nde Uzman Çavuş Mehmet Kızılca'yı şehit eden terörist ile birlikte 2 terörist etkisiz hale getirildi.

A+A-

Erzurum Güncel- 

Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde güvenlik güçleri ve  terör örgütü PKK mensupları arasındaki çatışmada, Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet  Kızılca'nın şehit edilmesi olayının faili terörist Tanış Memiş ile birlikte 2  terörist etkisiz hale getirildi. 

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Hazro ilçesinin Kırmataş köyü  mülki sınırları içerisinde yol kontrol ve arama noktasında dün 18.30 sıralarında  terör örgütü mensupları ile çıkan çatışma sonucunda Silvan ilçe merkezinde 3  Ekim'de Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca'nın şehit edilmesi olayının faili  Xebat kod isimli Tanış Memiş ile birlikte 2 terörist etkisiz hale getirildi, 1  terör işbirlikçisi yakalandı.

 

Teröristlerle birlikte 2 kalaşnikof, 8 şarjör, 240 fişek, tabanca ve  el bombası ele geçirildi.

 

 Hazro Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilmesinin ardından delil  niteliğindeki silah, mühimmat, malzemeler ile teröristlerce kullanılan araç  muhafaza altına alınarak soruşturmaya başlandı.

 

Teröristlere ait patlayıcı

 

Ayrıca, Hazro ilçesinin Gedikalan köyü mülki sınırları içerisindeki  taş ocağı civarındaki yola teröristlerce el yapımı patlayıcının döşendiğine  ilişkin yapılan ihbar üzerine dün gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasının  ardından bir kısmı toprağa gömülü, bir kısmı dışarıda kalmış vaziyette 16 rulo  halinde 4 bin metre infilaklı fitil, 2 bin 310 elektrikli fünye, 31 ateşleme  anahtarı, 16 dijital saatli ateşleme düzeneği, 15 kilo 600 gram plastik patlayıcı  bulundu. Patlayıcı düzenek, olay yerinde imha edildi.

 

Kaçtıkları değerlendirilen teröristlerin yakalanması için operasyonlar  sürüyor.

 

Öte yandan, Bismil ilçesinin Tepe köyü Gergeri Tepe mevkisinde dün  düzenlenen operasyonda, tarlaya gömülü LPG tankı içerisinde 12 anti-tank  roketatar mühimmatı ile 12 sevk fişeği bulundu.

 

 

Roketatar mühimmatı ile sevk fişekleri cumhuriyet savcılığının  talimatı doğrultusunda Patlayıcı Madde İmha Timi (PAMİT)  tarafından emniyetli  bir şekilde yerinde tahrip edildi.

 

Açıklamada, bölgede yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin  sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara artan bir  azim ve kararlılıkla devam edildiği vurgulandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.