1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. RTÜK yine bildiğiniz gibi: Halk TV, Tele1, Netflix ve HaberTürk'e ceza
RTÜK yine bildiğiniz gibi: Halk TV, Tele1, Netflix ve HaberTürk'e ceza

RTÜK yine bildiğiniz gibi: Halk TV, Tele1, Netflix ve HaberTürk'e ceza

RTÜK, Halk TV, Tele1, Netflix ve HaberTürk'e ceza kesti. Kararı duyuran RTÜK Üst Kurul Üyesi Konuralp, iki ceza birden kesilen Halk TV'ye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın küçük düşürülmesi iddiasıyla ceza verildiğini belirtti.

A+A-

Erzurum Güncel- Halk TV, Tele1, Netflix ve HaberTürk'e RTÜK ceza yağdırdı. RTÜK Üst Kurul Üyesi Okan Konuralp sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Halk TV'ye Medya Mahallesi’ndeki değerlendirmeler nedeniyle ceza kesildiğini belirtti ve ceza gerekçesini ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın küçük düşürülmesi iddiası olduğunu ifade etti.

Konuralp, "Oysa tüm hukuki içtihatlar Cumhurbaşkanına dahi, basın özgürlüğü kapsamında yapılan eleştirilere katlanma/ tahammül etme sorumluluğu yükler" dedi.

Halk TV'ye bir ceza da Görkemli Hatıralar programındaki değerlendirmeler nedeniyle verildi.

'Gelin, hukuk içinde kalın'

Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu da RTÜK cezalarına tepki göstererek "Konu yine RTÜK. Bu hukuksuz cezalarınızla nereye varmak istiyorsunuz?! Eğer amacınız bizi yıldırmaksa yılmayız, eğer batırmaksa dayanırız çünkü bizde ülke inancı, demokrasi aşkı var. Gelin, hukuk içinde kalın" dedi.

Öldürülen doktorun haberini yapan Tele1'e ceza

Konuralp, Tele1'e ise Kardiyolog Ekrem Karakaya’nın Konya’da öldürülmesiyle ilgili yayın yasağına uymadığı iddiasıyla ceza kesildiğini belirtti ve "Oysa yayın bir ihlal değil; sağlık emekçilerine yönelik şiddete karşı kamuoyu oluşturma, doktorlarımıza desteği/onlarla dayanışmayı arttırma çabasıdır" ifadelerini kullandı.

HaberTürk'ün cezası Diyanet'in dilekçesine dayandırıldı

Habertürk’e ise Prof. Dr. Celal Şengör’ün Teke Tek’teki “Musa Peygamber” değerlendirmesi nedeniyle para cezası verildiğini kaydeden Konuralp, kararın Diyanet’in dilekçesine dayandırıldığını da açıkladı.

Netflix'e de ceza

Ayrıca Konuralp paylaşımında "TELE1’in internet sitesi üzerinden sağladığı maddi destekleri de cezalandırma gerekçesi yaptı. RTÜK, Netflix'e ise 'Jurassic Word Kretase Kampı' adlı animasyon nedeniyle yayını katalogdan çıkartma cezası verdi" dedi.

a

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.