1. HABERLER

  2. DEPREM/ SAVAŞ

  3. Saldırı öncesi İran'da eğitim!
Saldırı öncesi İran'da eğitim!

Saldırı öncesi İran'da eğitim!

ABD basını, yaklaşık 500 Hamas üyesi İsrail'e karşı 7 Ekim saldırısından önce İran'da eğitim aldı. Amerikan yönetimine göreyse, İsrail'e yönelik saldırılara İran'ın müdahil olduğuna dair işaret yok. İşte detaylar..

A+A-

Erzurum Güncel- Amerikan basınına göre, Hamas üyeleri 7 Ekim saldırısı öncesi İran'da eğitim aldı. Eğitimi, İran Devrim Muhafızları'nın Kudüs Gücü subayları verdi. Üstelik tatbikatlara da hem Filistinli üst düzey yetkililer hem de Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani de katıldı.

İRAN'DAN HAMAS ÜYELERİNE EĞİTİM

 

"Yaklaşık 500 Hamas üyesi İsrail'e karşı 7 Ekim saldırısından önce İran'da eğitim aldı." iddiasının sahibi Amerikan The Wall Street Journal gazetesi. Habere göre eğitimi, İran Devrim Muhafızlarının Kudüs Gücü subayları verdi.

Yapılan tatbikatlara Üst düzey Filistinli yetkililer ve Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral İsmail kaani de katıldı.

Hamas güçleri, İsrail'e saldırısında insansız hava araçları, paramotor kullandı. Bazıları da motosikletlerle İsrail'e girdi.

Gazetenin haberine göre Hamas, 7 Ekim öncesindeki saldırılarında İran güçleri arasında yaygın olan motosikletleri hiç kullanmamıştı.

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari de savaş öncesi Hamas'ın İran tarafından maddi, eğitim ve mühimmat anlamında desteklendiğini söyledi. Hagari, İran'ın Hamas'a istihbarat desteği vermeyi sürdürdüğünü de kaydetti.

Bazı Batılı ve Mısırlı yetkililere göre, Hamas operasyonun başladığını, 7 Ekim'de İran'ın Kudüs Gücüne ve Hizbullah'a bildirdi.

Amerika Birleşik Devletleri ise daha önce birçok kez, ellerinde İran'ın saldırıyla bağlantılı olduğuna ilişkin kanıt olmadığı duyurdu.

NTV

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.