1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Şehit Polise Erzurum'da tören
Şehit Polise Erzurum'da tören

Şehit Polise Erzurum'da tören

Şırnak’ın Cizre ilçesinde zırhlı polis aracına düzenlenen saldırıda şehit olan 26 günlük polis memuru Salih Hüseyin Parça, için Erzurum'da tören düzenlendi. Törene iki bakan katıldı.

A+A-

Erzurum Güncel- Şırnak’ın Cizre ilçesinde zırhlı polis aracına düzenlenen saldırıda şehit olan 26 günlük polis memuru Salih Hüseyin Parça, Erzurum Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenin ardından memleketi Artvin’in Yusufeli ilçesine gönderildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katıldıkları törende şehidin annesi ve kız kardeşinin ağıtları yürekleri dağladı, gözyaşları sel olup aktı. Diyarbakır’da düzenlenen törenin ardından Erzurum’a gönderilen 26 günlük polis memuru şehit Salih Hüseyin Parça için Erzurum Emniyet Müdürlüğü bahçesinde resmi tören düzenlendi. Törene Bursa’dan şehidin ailesiyle birlikte gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, 9’uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, askeri erkan ve emniyet teşkilatı mensupları katıldı. Şehit cenazesinin Emniyet Müdürlüğü'ne getirilmesinin ardından düzenlenen törende şehidin özgeçmişi okunarak, Lalapaşa Camii İmam Hatibi Emrullah Kaçar tarafından dualar okundu. BAKAN ÇELİK: “ÇORUH UYUR, ALÇAKLAR, HAİNLER UYUMUYORLAR” Törende duygulu anlar yaşayan ve gözyaşlarını tutamayan Bakan Faruk Çelik, terörü lanetledi. Çelik, “Bu ülkede, bu aziz ülkede kan akmasın diye, barış olsun, kardeşlik olsun, şu tablolar yaşanmasın diye devlet olarak, hükümet olarak çok çaba sarf ettik. Bütün bu çabalarımızın sonunda geldiğimiz, yaşadığımız bu acı tablo bize gösterdi ki Çoruh nehri uyur ama hainler ve alçaklar uyumuyorlar” dedi. ŞEHİDİN KIZ KARDEŞİ VE ANNESİNİN AĞITLARI, YÜREKLERİ DAĞLADI Törende al bayrağa sarılı şehidin naaşına sarılan polis memuru Salih Hüseyin Parça’nın annesi Nuriye, Babası Mehmet ve kız kardeşi Saadet Parça’nın ağıtları yürekleri dağladı. Oğluna son kez bakarak veda eden anne Nuriye Parça, “Ne olur bu bir rüya olsun. Oğlum bizim sesimizi duyuyor musun. Kalk, uyan” diye ağıtları katılımcıları duygu seline boğdu. Gözyaşlarının sel olup aktığı törende şehidin kız kardeşi Saadet Parça ise uzun süre naaşa sarılarak, “Daha çok gençsin sen. Hainler sana nasıl kıydı” diyerek gözyaşlarına boğuldu. Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen törenin ardından şehidin cenazesi, toprağa verilmek üzere “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları eşliğinde karayoluyla Erzurum’dan Artvin’in Yusufeli ilçesine gönderildi.


BURSA'DAN GELDİLER

15 gün önce göreve başlayan 22 yaşındaki Parça'nın, akademiden mezun olan arkadaşlarının tayinin Cizre'ye çıkması üzerine bu ilçeyi istediği ortaya çıktı.

Bursalı şehit polis memuru Salih Hüseyin Parça, bakanları ve bütün Türkiye’yi göz yaşlarına boğdu.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde eylemci grupla çıkan çatışmada roketatar saldırısını maruz kalarak şehit olan polis memuru Salih Hüseyin Parça’nın Bursa’da yaşayan babasını çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk çelik, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Artvin’e götürdü. 

Maarif müfettişi olan şehit babası Mehmet Parça ile birlikte Yenişehir Havaalanı’na gelen çelik ve Müezzinoğlu, buradan özel uçakla şehidin defnedileceği Artvin’e gitmek için Erzurum’a uçtu. Şehit babasının koluna giren bakanların ve herkesin ağladıkları görüldü. Uçakla Erzurum’a giden heyetin buradan Artvin’e geçecekleri öğrenildi.

Diyarbakır'daki törenin ardından askeri uçakla Erzurum Hava Meydan Komutanlığına getirilen Parça'nın naaşı, cenaze nakil aracıyla İl Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirildi.

Buradaki törene, çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk çelik ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katıldı.

çELİK: çORUH NEHRİ UYUR AMA HAİNLER UYUMUYORLAR

Törende konuşan Bakan çelik, şehit polisin peygamberlikten sonra en yüce makama ulaştığını söyledi.

"ülkede, kan akmasın, barış, kardeşlik olsun ve şu tablolar yaşanmasın" diye devlet olarak hükümet olarak çok çaba sarf ettiklerini ifade eden çelik, şöyle konuştu:

"Bütün bu çabaların sonunda geldiğimiz şu yaşadığımız acı tablo ve sahne bize gösterdi ki çoruh Nehri uyur ama hainler ve alçaklar uyumuyorlar. Onlar alçaklıklarına ve hainliklerine devam ediyorlar. Canımızı yakanların, onlarca misliyle canlarının yakılacağını ifade etmek istiyorum. Biz bu aziz ülkeyi bit pazarında bulmadık. Bunun için çok bedeller ödendi. Bir çakıl taşına zarar gelmemesi için her türlü tedbiri alacağımızı ifade etmek istiyorum. Başta şehit ailesi olmak üzere güvenlik güçlerimize ve herkese sabırlar diliyorum."

sehit-polis-ağlatti.jpg

KARDEŞİ DE POLİS

öte yandan Parça'nın annesi Nuriye Parça büyük üzüntü yaşadı. Taziyeleri kabul eden Parça, gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit Parça'nın Fatih, Faruk ve Saadet isminde kardeşlerinin olduğu öğrenildi. Ayrıca şehit Salih Hüseyin'in kardeşi Fatih'in de yeni polis olduğu ve tain beklediği bildirildi.

 

sehit-polisin-babasi.jpg

ARKADAŞLARI İçİN CİZRE'Yİ SEçMİŞ

Ardından Müezzinoğlu, protokol ve aile Yenişehir'den 10.30'da kalkan özel uçak ile Erzurum'a hareket etti. Aile oradan kara yolu ile Artvin'in Yusufeli ilçesi Dokumacılar köyüne gidecek. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Bursa protokolü de Artvin'deki cenaze namazına katılacak. 26 günlük polis memuru Salih Hüseyin Parça'nın, akademiden mezun olan arkadaşlarının tayinin Cizre'ye çıkması üzerine bu ilçeyi kendisi istediği ortaya çıktı.

bakanlar.jpg

15 GüN öNCE GöREVE BAŞLAMIŞTI

Şırnak'ın Cizre İlçesi’nde yasadışı gösterilere müdahale eden polis zırhlı aracına pusu kuran PKK’lıların roketatarla düzenlediği saldırıda 22 yaşındaki polis memuru Salih Hüseyin Parça, şehit olmuştu. Şehit polisin 15 gün önce göreve başladığı öğrenildi.

ŞEHİT POLİSİN PAYLAŞIMI YüREK BURKTU

öte yandan şehit polis Salih Hüseyin Parça'nın Facebook profilinde paylaştığı 'Şehitler ölmez' fotoğrafı yürekleri burktu.

sehi̇t.20150808074455.jpg

 

toren.20150808133329.jpg

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, terör örgütü yandaşlarının zırhlı polis aracına düzenlediği roketatarlı saldırıda şehit olan polis memuru Salih Hüseyin Parça için Diyarbakır'da tören düzenlendi.  Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende şehidin öz geçmişi okundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.