1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. Sekmen rakiplerini küçümsedi: Beldede bile belediye başkanlığı yapamazlar!
Sekmen rakiplerini küçümsedi: Beldede bile belediye başkanlığı yapamazlar!

Sekmen rakiplerini küçümsedi: Beldede bile belediye başkanlığı yapamazlar!

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, muhalefet partilerinin Büyükşehir Belediye Başkan adayları için "Belde de bile belediye başkanlığı yapamazlar" dedi. İşte kendisinden övgüyle bahseden Sekmen'in rakiplerini küçümseyen açıklamaları

A+A-

Erzurum Güncel- Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, katıldığı bir programda, “Şu muhalefetimizin adayları içerisinde gerçek bir belediyeci var mı?” diye sordu.

İsim vermeden CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mimar Atlıhan Atila’yı mesleğiyle işaret eden Başkan Sekmen, “Şimdi bir insan mimar olabilir ama uygulama yapmadıysa, bir uygulamanın içerisine girmediyse, mimar olur binadan anlar, yoldan anlamaz. Mimar olur yoldan anlar inşaattan anlamaz” dedi.

Konuşmasına geçmiş dönem belediye başkanlığında yaptıklarından bahsederek devam eden Başkan Sekmen, “Bakın ben Samandıra denilen belde de şimdi ilçe oldu, kurucu belediye başkanlığı yaptım. Bir makinesi yokken, bir araç gereci yokken, oturacak binası yokken, suyu yokken, kanalizasyonu yokken, bir beldeyken devraldım. Alt yapısı, suyu, bakın su hizmetini, suyu yoktu şehrin. Su şebekesini, gölet yaptım. Arıtma tesisi yaptım. Şebeke döşedim, depolar yaptım. Kanalizasyon bunu da yaptım. Dereler üzerine köprüler ve dere ıslahları yaptım. 22 ay içerisinde yaptım. İşgal araziler vardı, tapuları yoktu gerek hazine gerekse vatandaşların arsaları üzerine. Bunların işgallerini çözdüm, tapularını dağıttım ve 92 yılında başladım.”

 

 

“5 BİN NÜFUSLU BİR BELDE DE BİLE YAPAMAZLAR”

 

“Şimdi bugün birçok arkadaşımız bırakın bir ilde, bir büyükşehirde belediye başkanlığı yapmayı, bir belde de bile belediye başkanlığını yaptırmazlar. Buradan duyuruyorum Erzurumlu vatandaşlarımıza bir belde de bile 5 bin nüfuslu bir belde de bile belediye başkanlığı yapacak bir arkadaşımız yok. İlk kez belediye mevzuatı nedir, belediye bütçesi nedir, belediye bütçesi nasıl hazırlanır, belediye imar planları nedir, bir bölü 100 binlik, bir bölü 25 binlik, bir bölü 5 binlik, bir bölü binlik plan nedir, nasıl hazırlanır, nasıl uygulamaya konur, bu bütçenin tedariki nereden olur, bu kentsel dönüşüm nasıl olur? Bunları başaracak Türkiye’de bile yeterli belediye başkan adayımız yok” diye konuştu.

 

 

“TÜRKİYE’DE NADİR İNSANLARDAN BİRİ BENİM”

 

Kendisinden övgüyle söz etmeye devam eden Sekmen şunları söyledi. 

 

“Partiler rastgele ‘ya seçime girelim, kimi aday gösterelim’ bunu şey için söylemiyorum. Ben eczacılık yapabilir miyim? Almadım, diplomam yok. Hatta diploman olsa bile bir kalfa olarak eczanede çalışman lazım. Şimdi arkadaşlarımız gelişi güzel rastgele şeye soyunmuşlar Büyükşehir Belediye Başkanlığına. Belde de bile belediye başkanlığı yapamazlar. Halk onlara izin vermez. Onun için biz bu işi, Türkiye’de nadir insanlardan birisi benim. Bunu şey olarak söylerken, utanıyorum yani böyle bir şey söylenir mi? Biz bunun okulunu okuyarak geldik.”

 

 

“KARTAL’DA BENDEN SONRA PARTİMİZ ALAMADI”

 

“Ben gençlik başkanlığı yaptım. Hayal ettim belediye başkanı olayım… Bunun için bir belde belediye başkanlığını üstlendim. 22 ayda başardım. Kartal’da bugün biliyorsunuz benden sonra bizim partimiz alamadı. Hep şunu söyledim. Samandıra yanı başımızda telefonu şuradan başlıyor şurada bitiriyor. Beni soracaksınız, benden memnun değilse oradaki insanlar bana oy vermeyin aleyhime çalışın ama insanlar benden memnunsa oyunuza talibim, hem oyunuzu istiyorum hem de çevrenizin oylarını istiyorum. Kartal’da 10 yıl belediye başkanlığı yaptım, 10 yıl parlamentoda bulundum. Burada Plan Bütçe’de yeniden bir bütçe okulu okur gibi, üniversite bitirir gibi Türkiye’yi tanıdım. Arkasından yerel yönetimlerde bulundum parti bünyesinde ama Meclis’te İmar İskân Komisyonu, Turizm ve Ulaşım Komisyonu Bayındırlık Komisyonu ve birçok komisyonda da görev aldım.”

 

 

“ULU ORTA BİR ŞEYLER SÖYLEYİP GEZİYORLAR”

 

“Böyle bir tecrübeyle geliyorum, bu işe girerken bile bugün bile ‘ya nasıl bu yükü taşıyacağız’ diye içim içimi yerken birçok arkadaş hiç bu meslekle ilgisi yok, ulu orta bir şeyler söyleyip geziyorlar. Onun için yazık. Ben buradan tüm Erzurumlu hemşerilerime sesleniyorum; ekmeği ekmekçiye verelim. Üstelik bir ekmek daha verelim ki, bu işi biliyor, güzel ekmek yaparak yedirsin. Bu işi bilmeyen sadece tesadüfen ‘bizim partinin de adayı olsun’ sağda solda dolaşarak bu işler böyle olmaz. O kardeşlerime de buradan şunu hatırlatıyorum; lütfen ben olsam geri çekilirim. Geri çekilirim ve bu işi ehline bırakırım. Bu iş efendim birilerine, ‘al yap tecrübe, deneyim kazan’ denilecek yer değil.”

 

 

“BEN OLMASAM ERZURUM TIKANIP KALIRDI”

 

“Bugün Erzurum’da benim gibi deneyimli, tecrübeli biri olmasa tıkanıp kalırdı. Hamdolsun sade bunlarla değil. Ben bir köydeki okulla da ilgilendim, ben bir köydeki camiyle de ilgilendim. Ben şehir merkezindeki Ulu Cami’nin halılarıyla da ilgilendim. Ulu Cami’nin rutubetinin kurutulmasıyla da ilgilendim. Sadece Ulu Cami mi? Solakzade’yle de ilgilendim. Lalapaşa’yla da ilgilendim. Elimin değmediği ne cami vardır ne okul vardır.”

 

“VEKİL ADAYI OLABİLİRLER”

 

“Onun için halkım tarafından bunun bilinmesini istiyorum. Onun için buradan kıymetli aday kardeşlerime diyorum ki, bu iş bilme işi. Sakın ha bir oya bile sebep olmayın. Aday olabilirsiniz vekil adayı olabilirler ama belediye başkanlığı öyle ne vekilliğe benzer ne başka bir şeye benzer. Onun için bu iş bilme, becerme, başarma işi.”

 

Başkan Sekmen’in bu açıklamaları sonrasında muhalefet partilerin başkan adaylarının ne diyeceği merak konusu oldu. Onur SAĞSÖZ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum