1. HABERLER

  2. GENEL

  3. ‘Senin gibi 10 kadın bulurum' hakaret sayıldı
‘Senin gibi 10 kadın bulurum' hakaret sayıldı

‘Senin gibi 10 kadın bulurum' hakaret sayıldı

Yargıtay, eşi “Nerede kaldığın, ne yaptığın belli değil. Ben 10 tane karı bulurum ancak bir tane ana bulamam” diye hakarette bulunan koca ise tam kusurlu buldu.

A+A-

Erzurum Güncel- İstanbul'da Elçin ve Sinan A. çifti aralarındaki anlaşmazlık nedeniyle sürekli tartışıp kavga etmeye başladı. Elçin A.'nın eşinin üzerine bıçakla yürümesi nedeniyle ayrılan çift, daha sonra barıştı. Anlaşmazlık derinleşince boşanma davası açıldı. Çifti ayıran mahkeme, çalıştığı için kadına 'yoksulluk nafakası' ödenmemesine karar verip eşit kusurlu olduğu gerekçesiyle de tazminat talebini reddetti. Elçin A.'nın itirazı ettiği karar istinaf tarafından da onandı. Bu kez dosya Yargıtay 2. Ceza Dairesi'ne gitti. Kadının bıçaklı saldırısından sonra evlilik birliğinin devam ettiğine dikkat çeken yüksek yargı, davacı erkeğin barışarak eşini affettiğini bu nedenle de kadına kusur yüklenemeyeceğini belirtti. Eşine; "Nerede kaldığın, ne yaptığın belli değil. Ben 10 tane karı bulurum ancak bir tane ana bulamam" diye hakarette bulunan koca ise tam kusurlu bulundu. Tazminat ve nafaka kararlarının hatalı olduğuna hükmeden Yargıtay, mahkeme kararını bozdu.

ASGARİ ÜCRET ALANA YOKSULLUK NAFAKASI

Yargıtay, yargılama aşamasında asgari ücretle işe başlayan kadının yoksulluk nafakası talebiyle ilgili de şu ifadeyi kullandı: "Asgari ücret seviyesinde gelir elde eden kadın yararına yoksulluk nafakası koşulları gerçekleşmiş olup, elde ettiği gelir kadını yoksulluktan kurtaracak düzeyde değildir."

- SONER KAN/ AKŞAM

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.