Kredi kartıyla internetten alışverişe onay süresi sona erdi

Kredi kartlarında yeni dönem 1 Şubat itibariyle hayata geçti. Bankalarına gerekli talimatı vermeyenlerin kartları otomatik olarak internetten alışverişe kapatıldı. Peki tekrar kullanıma açtırmak için ne yapmak gerekir? İşte cevabı?

Erzurum Güncel- Kredi kartlarında yeni dönem 1 Şubat itibariyle hayata geçti. Bankalarına gerekli talimatı vermeyenlerin kartları otomatik olarak internetten alışverişe kapatıldı. Peki tekrar kullanıma açtırmak için ne yapmak gerekir? İşte cevabı?

/ 8

 

Kredi kartıyla yapılacak online alışverişte kullanıcı onayı zorunluluğu getiren uygulamanın süresi 17 Ağustos'tan 31 Aralık'a kadar uzatılmıştı. Uygulama, 1 Ocak 2018'de başlayacaktı. Ancak BDDK onay süresini son olarak 31 Ocak 2018'e uzattı.

/ 8

 

Artık kart sahipleri açıkça talep etmediği sürece, bireysel banka kartları ve kredi kartları elektronik ticaret işlemlerine kapalı olarak üretilecek.

/ 8

 

1 Şubat 2018 tarihinden itibaren kredi kartıyla yapılacak alışverişlerde artık müşteri onayı gerekecek. Kart sahipleri bankalarına bildirimde bulunmadığı takdirde online alışveriş yapamayacak.

/ 8

 

Müşteri kredi kartını aldıktan sonra, banka müşteri hizmetleri ile görüşüp internet kullanımı için gerekli onayları vererek online alışveriş yapabilecek.

/ 8

 

Mevcut kartlar için ise bugünden itibaren kart sahiplerinin online alışveriş için bankalarına onay vermesi gerekiyor.

/ 8

 

Online alışveriş onayı için 3 yöntem bulunuyor. Kullanıcılar bankanın mobil uygulama veya internet sitesinin ayarlar kısmından, telefonla (Arama ya da SMS) ve şubeye giderek bu işlemi gerçekleştirebilecek.

/ 8

 

Otomatik ödeme talimatları ise kapsam dışı bırakıldı. Yani bankanıza onay vermeseniz dahi daha önceden verilmiş otomatik ödeme talimatları yeni uygulamadan etkilenmeyecek.

/ 8

 

Ekonomi Haberleri

2000 öncesi SGK'lı olan dikkat! Emekli maaşını yükseltme yolları!
Merkez Bankası kararı sonrası yüzde 60'a dayandı