1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. SMA hastası Eymen iyileşmek için uçtu
SMA hastası Eymen iyileşmek için uçtu

SMA hastası Eymen iyileşmek için uçtu

Erzurum’da SMA Tip 1 tanısı konulan Muhammet Eymen Kaya'nın tedavisi için gerekli olan 1 milyon 819 bin 500 dolar(52 milyon TL) tamamlandı. 18 aylık uzun maratonun ardından kardeşleriyle vedalaşan minik Eymen anne ve babasıyla Dubai’ye uçtu.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum’da SMA Tip 1 tanısı konulan Muhammet Eymen Kaya'nın tedavisi için gerekli olan 1 milyon 819 bin 500 dolar(52 milyon TL) tamamlandı. 18 aylık uzun maratonun ardından kardeşleriyle vedalaşan minik Eymen anne ve babasıyla Dubai’ye uçtu.

Erzurum’da SMA Tip 1 tanısı konulan Muhammet Eymen Kaya'nın tedavisi için başlatılan Valilik onaylı kampanyada mutlu sona gelindi. Yıllardır mücadele veren Eymen bebek ve ailesinin yüzleri sonunda güldü.

Tedavisi için gerekli miktarın toplanmasıyla birlikte kardeşleriyle vedalaşan minik Eymen ve anne babası Dubai’ye gittiler. 18 aylık süre boyunca kendilerine desteklerini esirgemeyenlere tek tek teşekkür eden anne Özlem Kaya, bu zorlu sürecin kazananının Eymen olacağını dile getirdi.

“Bir yanım eksik gidiyorum”

Erzurum Havalimanında çocuklarıyla vedalaşarak Dubai’ye giden Özlem Kaya, yaşadıkları zorlu süreci anlatarak şu sözleri kaydetti: “Bu hastalık bizden çok çok şey götürürken birçok şeyi de kazandırdı.  Hastalıkla mücadele ederken canımın bir yarısını kimi zaman yoğun bakım odasında kimi zaman stant başında durduğum için bıraktım. Şimdi ise canımın diğer yarısını Türkiye’de bırakıp diğer yarısı için hiç bilmediğim bir ülkeye gidiyorum. Dubai’ye gidebilmek için tam 18 aydır mücadele ediyoruz. Hedefimize çok şükür ulaştık bir yanım eksik olarak gidiyorum. İlk göz ağrım, Ahsen’im bu ayrılık son olacak. Sen bu mücadelenin en büyük kahramanısın ve sonunda yine biz kazanacağız.”

Şeyma TAHİR/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum