1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Tarikatın karanlık kuşatması: 6 yaşındaki çocuğa istismarda kritik gelişme
Tarikatın karanlık kuşatması: 6 yaşındaki çocuğa istismarda kritik gelişme

Tarikatın karanlık kuşatması: 6 yaşındaki çocuğa istismarda kritik gelişme

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki çocuğu H.K.G’yi ‘dini nikah’la 29 yaşındaki müridi Kadir İstekli’yle ‘evlendirmesi’ skandalıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

A+A-

Erzurum Güncel- İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki çocuğu H.K.G’yi ‘dini nikah’la 29 yaşındaki müridi Kadir İstekli’yle ‘evlendirmesi’ skandalıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. H.K.G.’nin yaşadıklarıyla ilgili iddianameyi yazan İstanbul Anadolu Adliyesi Savcısı’nın görev yeri değiştirildi.

Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındayken 'dini nikahla evlendirdiği’ kızı H.K.G.'nin yaşadıkları ve ortaya çıkan ses kayıtları Türkiye'yi sarsmıştı.

Olaya tepkiler devam ederken BirGün’de Timur Soykan, sürece dair yeni bir gelişmeyi duyurdu. H.K.G.’nin yaşadıklarıyla ilgili iddianameyi yazan İstanbul Anadolu Adliyesi Savcısı Ercan Ateş’in görev yeri değiştirildi. Soykan’ın yazısında şu ifadeler yer aldı:

“Ercan Ateş, başka bir savcıda iki yıl bekleyen soruşturmayı iddianameye dönüştürmüştü. Ercan Ateş, aile suçlarıyla ilgili savcılık bürosundan genel soruşturma bürosuna atandı. Bu bir terfi ya da tenzili rütbe değil ancak istek dışı yapılmış bir görevlendirme. Yargı çevresindeki söylentilere göre; Ercan Ateş, H.K.G.’nin suç duyurusuyla ilgili soruşturmada başsavcı vekiline haber vermediği için bu görevlendirme yapıldı.”

İlk duruşma 30 Ocak’ta

Öte yandan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, baba Yusuf Ziya Gümüşel ile anne Fatma Gümüşel’in 'zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

H.K.G’nin 'evlendirildiği' İstekli hakkında ise 'zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' ve 'cinsel saldırı' suçlarından 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası talep ediliyor.

Gümüşel ve İstekli tutuklu bulunurken davanın ilk duruşması 30 Ocak’ta görülecek.

Ne olmuştu?

6 yaşında 'evlendirilerek' cinsel istismara maruz bırakılan H.K.G, 2012 yılında 14 yaşındayken rahatsızlandığında doktora götürülmüş, anne Fatma Gümüşel çocuğun 'evli olduğunu' ağzından kaçırmıştı. Çocuğu muayene eden doktor, H.K.G’nin istismara maruz bırakıldığını anlamış ve durumu polise bildirmişti.

Olay yargıya intikal etmiş ve soruşturma başlatılmış, savcı H.K.G’nin yaşının tespiti için ‘kemik testi’ istemişti. Teste o dönem 14 yaşında olan H.K.G.’nin yerine 21 yaşındaki başka bir kadın sokulmuş, savcı durumdan testi kabul etmiş ve dosyayı kapatmıştı.

Timur Soykan'ın ortaya çıkardığı skandalla ilgili ülke ayağa kalkmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.