1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Türkiye, BAE'den Sedat Peker'in iadesini istedi
Türkiye, BAE'den Sedat Peker'in iadesini istedi

Türkiye, BAE'den Sedat Peker'in iadesini istedi

Adalet Bakanlığı, Birleşik Arap Emirlikleri'nden, hakkında kırmızı bülten çıkarılan Sedat Peker'in Türkiye'ye iadesi amacıyla geçici tutuklanmasını talep etti.

A+A-

Erzurum Güncel- Türkiye organize suç örgütü liderliğinden hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker için Birleşik Arap Emirlikleri'nden iade talebinde bulundu. 

Interpol 1 Şubat 2022 tarihinde, Peker hakkında 194 ülkede kırmızı bültenle arama kararı çıkarmıştı. Kırmızı bülten Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ve Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirildi.

Adalet Bakanlığı bugün açıklanan başvuru ile Birleşik Arap Emirlikleri'nden, hakkında kırmızı bülten çıkarılan Sedat Peker'in Türkiye'ye iadesi amacıyla geçici tutuklanmasını talep etti. 

CANLI YAYINDA DETAYLARI ANLATTI: YAKALAMA KARARLARI VARDI

CNN Türk Muhabiri Serhat Dal, canlı yayında Adalet Bakanlığı'nın Sedat Peker hamlesi ile ilgili olarak şunları ifade etti:

"Adalet Bakanlığı Sedat Peker’in Birleşik Arap Emirlikleri’nden iadesi için harekete geçti. Ve Bakanlık BAE’den hakkında İnterpol tarafından kırmızı bülten çıkarılan Sedat Peker’in Türkiye’ye iadesi amacıyla geçici tutuklanmasını talep etti. Peker hakkında yakalama kararları vardı, bu kararlar kapsamında Peker’in 194 ülkede uluslararası seviyede aranması için Interpol tarafından da 1 Şubat’ta kırmızı bülten çıkarılmıştı. Bunun üzerine Adalet Bakanlığı harekete geçti ve BAE’den Peker’in geçici olarak tutuklanmasını istedi."

 

SEDAT PEKER HAKKINDA KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILMIŞTI

Sedat Peker, suç örgütü yönettiği gerekçesiyle İstanbul ve Bursa'da 5 farklı dosyadan yargılanıyor. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Peker hakkında kırmızı bülten çıkarılmasını talep etmişti. Talebe yanıt veren Interpol, 1 Şubat itibarıyla Peker için 194 üye ülkede arama kararı çıkarmıştı. Karar İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ve Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na da iletilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.