1. YAZARLAR

  2. Mehmet ŞENER

  3. Türkiye gerçeği
Mehmet ŞENER

Mehmet ŞENER

Yazarın Tüm Yazıları >

Türkiye gerçeği

A+A-

Önümüzdeki Mart'ta yapılacak mahalli seçimler için şimdiden işaret fişeğini ateşleyen Başkan Erdoğan, tüm teşkilatları alarma geçirdi...

Mevlana, "Arpa ektiğin tarladan buğday biçemezsin" demiş. Bu veciz söz, sanki de bugünün Türkiye'sindeki muhalefet partilerine söylenmiş! Baksanıza Türkiye'ye dair en küçük bir fikir ve proje üretemeyen CHP, HDP ve İYİ Parti yaklaşan yerel seçimler için de yeni bir şey söyleyemiyor! MHP ise, AK Parti ile 24 Haziran seçimlerinde kurduğu ittifakı, sekiz ay sonra yapılacak mahalli seçimde de sürdürme eğiliminde olduğu için kendini "muhalefet" cephesinde görmüyor. 

Sandıkları patlatacaktı, sandıklarda patladı! 

Muhalefetin hali pür melali hakikaten evlere şenlik bir vaziyette! İşte size CHP'nin kargaları dahi güldüren fotoğrafı! Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkan olarak girdiği dokuz seçimin dokuzunu da AK Parti'ye karşı kaybetmesine rağmen sanki seçimlerde sandıkları patlatmış bir partinin lideri gibi her gece "zafer partileri" düzenliyor, muhalefetin kurultay taleplerini sinek vızıltısı niyetine dinliyor! Başkan Erdoğan çıkıp dese ki, "Gelin mahalli seçimleri beş yıl erteleyelim!" inanınız ki CHP, kırk gün kırk gece kutlama yapar!

Meral Hanım,

çabuk havlu attı!

İYİ Parti ise, ayrı bir aşkın fırtınası gibi... Oysa kuruluş aşamasında ve kurulma- sından sonra iç ve dış kimi çevreler Me- ral Akşener'e öyle bel bağlamışlardı ki, ilk seçimde İP tüm ezberleri bozacak ve "yıkılamaz" denilen Tayyip Erdoğan'ı sandığa gömecekti! Partisi Meclis'e girmesine girdi fakat Batı'nın büyük ü- mitler beslediği Meral Akşener, seçim- de uğradığı yenilginin şokuyla, pılını pırtını toplayıp "benden buraya kadar" diyerek, arka kapıdan tüymeye çalıştı!

Bebek katili

hamisi parti!

Sahi, değil mi bir de HDP diye bir parti var; hani şu kendini, bebek katili PKK'nın siyasi uzantısı ve sözcüsü olarak gören terörist sevicilerin topluca kalleşlik ayinleri yaptığı proje parti...O cephede insanlık ve demokrasi adına en küçük bir iyileşme yok! Yani HDP bildiğiniz gibi: Meşru sistemin tüm haklarını sonuna kadar hoyratça kullanarak meşru olmayan bir yolda koşup duruyor! HDP milletvekilleri Meclis'te görünmediklerine göre, "Acaba neredeler?" diye soranlar, bir baktılar ki hemen hepsi ya tek tek ya da toplu olarak terörist cenazelerinde, içinde bebek katillerinin leşlerinin olduğu  tabutlara omuz veriyorlar!

En kazançlı

parti: MHP!

Peki MHP ne yapıyor, yani MHP d bir muhalefet partisi değil mi? Doğru bir soru. Evet MHP de bir muhalefet partisi. Lakin MHP, CHP'den, İYİ Parti'den HDP'den ve hatta Temel Bey'in partisinden çok farklı, çok daha tutarlı ve çok daha dürüst... Çünkü MHP, doğru ya da yanlış siyaseten bir tercih yaptı ve AK Parti ile  "yol arkadaşlığı" yaptı. Bu yolun sonunda MHP açısından dibe vurup un ufak olmak da vardı. Tersi oldu ama, MHP, bu "Yol arkadaşlığı"ndan en kazançlı çıkan taraf oldu. 24 Haziran'dan önce "Yerle bir olur" denilen MHP, siyasi santracın "Şah"ı oldu. AK Parti ile aynı cephede durduğu için MHP'yi muhalefet safında tadat etmek doğru değil.

Erken kalkan 

erken yol alıyor

Soruyorsunuz, "Nasıl yani?" Nasıl mı yani? Aşkolsun, hala anlamadıysanız pes doğrusu! Deminden beri size vazi- yeti içler acısı olan muhalefeti anlatıp durduk, buna rağmen ısrarla "AK Parti, Mart'ta yapılacak seçimin de galibi olacak" diyenlere itiraz ediyorsanız, o halde siz ya Kılıçdaroğlu'nun  büyüsünde kalmışsınız yahut da siz yakalandığınız "Erdoğan gitsin de gavur gelsin" diyen manyaklardansınız!

Muhalefet acınacak 

halde ama!

Hani denilir ya "Eğri oturup, doğru konuşalım" diye... Ben de size diyorum ki, "Hayır, gelin hep birlikte doğru oturalım ve doğru konuşalım" Şu halde siz bana söyleyin, sekiz ay sonra gideceğimiz mahalli seçimlerde, eğer elinizi vicdanınıza koyarak oy kullanacak olursanız, pespaye durumda olan 

CHP'ye mi, İYİ Parti'ye mi, HDP' ye mi, yoksa hepsi olmasa da içlerinde bi hayli çok olan kendilerini yarı Tanrı zanneden AK Parti'li adaylara mı oy vereceksiniz?

Demokrasi istemek hiç bir zaman kolay olmadı!

Bize diyorlar ki, "Ölümle sıtma arasında bir tercih yapınız!" Bir insanın önüne konulacak en zor tercih... Yine de her on kişiden dokuzu sıtmayı tercih eder. Öyle ya, bir yanda ölüm, öbür yanda sonradan da ölmek olsa da sıtma var! Hoş bizi dinleyecek ya da bu yazdıklarımıza bakan olmayacak, buna rağmen AK Parti'ye olan muhabbetimizden ötürü diyoruz ki, ölümle sıtma dışında da tercihler var. İşte bize o tercihlerin sorulmasını istiyoruz.

AK Parti çok iyi değil, muhalefet de çok kötü!

Gelelim AK Parti'ye... Cumhuriyet'ten önce başlayan süreç dahil, AK Parti kadar başarılı olan ancak bi o kadar da  zayıf muhalefet yüzünden her seferinde dört ayağı üzerine düşen bir parti olmadı. 24 Haziren seçimlerinde ciddi biçimde oy kaybetmesine karşın, yine de en büyük muhalefet partisi karşısında uzak ara önde olan AK Parti, tüm zamanların en kötü muhalefeti sayesinde yeni bir zafer kazanmanın eşeğinde... Üstelik ekonomik veriler hiç de ümit verici olmamasına rağmen...

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.