1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Türkiye sağlık turizminin gözdesi...
Türkiye sağlık turizminin gözdesi...

Türkiye sağlık turizminin gözdesi...

Türkiye sağlık turizminin gözdesi... Dünyanın dört bir yanından binlerce kişi geliyor

A+A-

Erzurum Güncel- Yaz aylarıyla birlikte Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı artıyor. Fakat Türkiye sadece benzersiz denizi, plajları ve doğal güzellikleri için tercih edilmiyor. Türkiye'nin son yıllarda öne çıkan bir başka özelliği daha var. Bu da sağlık turizmi. Dünyanın birçok ülkesinden Türkiye'ye saç protezi, diş tedavisi olmak üzere çeşitli estetik ve sağlık tedavileri için gelen birçok yabancı var. Bu isimler arasına efsane futbolcu ve teknik direktör Zinedine Zidane da katıldı. Peki sağlık turizmi yabancılara neler vadediyor? İşte tüm detaylar...

Türkiye 2015'ten bu yana sağlık turizminde atağa kalktı. Dünyanın dört bir yanından gelen binlerce kişi saç ekiminden organ nakline kadar geniş alanda tedavi almak için Türkiye'yi seçiyor.

Türkiye organ naklinden estetik operasyonlara, tüp bebekten, diş tedavisine kadar yabancıların sağlık hizmetinde tercih ettiği ülkelerin başında geliyor.

Kaliteli hizmeti, ileri teknolojisi, alanında uzman hekimleriyle Türkiye, sağlık turizminin önde gelen ülkelerinden biri haline geldi. Öyle ki 2022 yılının ilk çeyreğinde sağlık turizmi için 285 bini aşkın kişi Türkiye'yi tercih etti. Yıl sonuna kadar sağlık turizminden elde edilecek gelirin 4 milyar dolara ulaşması hedefleniyor.

"ÜLKEYE SINIF ATLATTI"

Türk Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Dr. Servet Terziler 24 TV'ye Türkiye'nin başarılı sağlık turizmi politikalarını değerlendirdi. Terziler, Türkiye'ye tedavi için gelen yabancıların en çok estetik, saç ve dişle alakalı tedaviye geldiklerini belirtti.

Terziler, "Kovid-19'la mücadelede Türkiye'nin başarısı sağlık alanında ülkeye sınıf atlattı" ifadelerini kullandı.

AKŞAM

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.