1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Yıldırım'la Kahraman arasında cami gerilimi
Yıldırım'la Kahraman arasında cami gerilimi

Yıldırım'la Kahraman arasında cami gerilimi

Başbakan Binali Yıldırım'la TBMM Başkanı İsmail Kahraman arasında, TBMM'deki mimari ödüllü Çinici Camii yüzünden gerilim yaşandığı öne sürülüyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Kahraman caminin yerle bir edilip yerine yenisinin yapılmasını savunurken, Yıldırım ise gereksiz masraf olacağı için buna karşı çıkıyor.

Başbakan Binali Yıldırım'la TBMM Başkanı İsmail Kahraman arasındaki gerilimi Hürriyet'ten Deniz Zeyrek köşesine taşıdı. Başbakan Binali Yıldırım’a çok yakın bir yetkilinin kendisini arayarak “O cami yıkılmayacak” dediğini belirten Zeyrek, "Ben, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın ısrarcı olduğunu söyleyince de kurduğu cümlenin arkasında durdu ve Başbakan Yıldırım’ın TBMM Camii’nin yıkılmasını istemediğini aktardı. Sonuçta parayı veren hükümetti ve Başbakan razı gelmezse Kahraman’ın amacına ulaşması zordu. O nedenle nerede bu konunun konuşulduğuna denk gelsem, “Cami yıkılmayacak” demeye başladım" ifadelerini kullandı.

Bir dönem daha TBMM Başkanı olmasının, Kahraman’ın Cami konusundaki planını gerçekleştirmesi için fırsat yarattığına dikkat çeken Zeyrek, Kahraman'ın ısrarından vazgeçeceğini sanmadığını söyledi. Zeyrek yazısını şöyle noktaladı: "Bakalım kimin istediği olacak? Kamunun 'israf'tan kaçınmasını isteyen Yıldırım’ın mı? TBMM’de 'daha büyük cami' isteyen Kahraman’ın mı?"

Yazının devamını okumak için tıklayın

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.