1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Yol Ramazanda büyük ilgi görüyor
Yol Ramazanda büyük ilgi görüyor

Yol Ramazanda büyük ilgi görüyor

Erzurum'da Palandöken Dağı eteklerindeki Abdurrahman Gazi Türbesi'ne giderken karayolunun sol tarafından bulunan ve 'gizemli yol' olarak ünlenen yol, Ramazan'da büyük ilgi görüyor.

A+A-

Erzurum Güncel-

Deneme yapmak için her gün onlarca vatandaşın akın ettiği yolda, kontağı kapatılan otomobiller 200 metrelik yolu yokuş yukarı çıkıyor.

Eshab-ı Kiram'dan olan Abdurrahman Gazi'nin Palandöken Dağı eteklerindeki türbesine giderken yolun sol tarafından bulunan 200 metrelik bölüm, gizemli yol olarak anılıyor. özellikle Ramazan ayında yoğun ilgi gören 'gizemli yol'da anlatılanlara tanıklık etmek isteyenler, yer bulmakta güçlük çekiyor.
Kontağı kapatılan otomobillerin kendiliğinden yokuş yukarı çıktığını görenler gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyerek bunun 'Abdurrahman Gazi'nin kerameti' olarak yorumlarken, bilim adamları bunun tamamen bir göz yanılması olduğunu belirterek, yokuş yukarı gibi gözüken yolun aslında rampa aşağı olduğunu söylüyor.

Belediye tarafından konulan iki tabelanın ilkinde 'Gizemli yol başlangıcı' yazarken ikincisinde nasıl hareket edilmesi gerektiği anlatılıyor. Tabelada aracın durdurulması, vitesin boşa alınması ve ayağın frenden çekildikten sonra denemeye başlanması tavsiye ediliyor.
Gizemli yol'u görmek için arkadaşlarıyla Rize'den gelen İsrafil Ay, "Otomobilinizi bırakıyorsunuz yukarı doğru gidiyor. Bu yolda bazen de yürüyüşler yapıyoruz. çünkü yoldaki güç romatizma ve damar sertliği hastalıklarına iyi geliyormuş" dedi.

Gizemli yola ilk kez geldiğini ifade eden Selim Aktaş'da, "Gördüğüm manzara karşısında şaşırdım. Bu bir göz yanılgısı olamaz. Otomobilin kontağını kapatıyorsun kendiliğinden hızla rampa yukarı çıkıyor. Yakınlarım buranın kerametinden az bile bahsetmiş. Muhteşem bir şey" dedi.
öte yandan bilim adamları ise bunun tamamen bir göz yanılması olduğunu, yokuş yukarı gibi gözüken yolun aslında rampa aşağı olduğunu bildirdi.

Sabah
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.