1. WEB TV

  2. GENEL

  3. 30 Ağustos Zafer Bayramı için özel film: Tam 101 yıl önce...

30 Ağustos Zafer Bayramı için özel film: Tam 101 yıl önce...

İçişleri Bakanlığı 30 Ağustos Zafer Bayramı için özel bir film hazırladı. Ali Yerlikaya’nın sosyal medyada hesabından paylaştığı duygu yüklü film Diyarbakır'ın tarihi mekanlarında çekildi.

Erzurum Güncel-  İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 30 Ağustos Zafer Bayramı için hazırlanan özel filmi sosyal medya hesabından paylaştı.

Yerlikaya paylaşımında şu ifadelere yer verdi: 

"Mustafa Kemal Paşa, #Kocatepe sırtlarında tarihe geçen emrini verdi ve gecenin karanlığı top sesleriyle yankılandı.
Anadolu bütün imkansızlıklara rağmen, milletimizin kanından kan, canından can katarak ortaya koyduğu emsalsiz bir kurtuluş mücadelesine tanık oldu.

Esaret zincirlerini kırdığımız bu büyük zaferi #Diyarbakır’dan #Trabzon’a, #Ardahan’dan #Edirne’ye kadar vatan toprağımızın dört bir köşesinde büyük bir kıvançla kutluyoruz.

Başta Gazi Mustafa Kemal #Atatürk olmak üzere, vatan uğruna şehit düşen Mehmetçiklerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyorum. #30AğustosZaferBayramı'mız kutlu olsun"

"TAM 101 YIL ÖNCE..."

Bundan 101 yıl önce, 26 Ağustos sabahı, 05.30’da Mustafa Kemal Paşa Kocatepe sırtlarında tarihe geçen emrini verdi ve gecenin karanlığı top sesleriyle yankılandı.

Anadolu bütün imkansızlıklara rağmen, milletimizin kanından kan, canından can katarak ortaya koyduğu emsalsiz bir kurtuluş mücadelesini anlatan film; 30 Ağustos şehidinin torunu Diyarbakırlı Ahmet Dede’yle torunu Mehmet’in hikayesine odaklanıyor. Başkomutanlık Meydan Muharebesinde şehit olan dedesini anan Ahmet Dede, torunu Mehmet ile birlikte topçu atışlarının başladığı 26 Ağustos sabahı saat 05.30’da Keçi Burcu’nda saygı duruşunda bulunuyor ve 101 yıl önceki zaferi anıyor.

Yönetmenliğini Mesut Gengeç’in yaptığı filmde Coşkun Çetinalp, Kerim Aydemir ve Yusuf Bulut rol aldı.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar