1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. AK Parti'de bomba isimler geri dönüyor!
AK Parti'de bomba isimler geri dönüyor!

AK Parti'de bomba isimler geri dönüyor!

AK parti tek başına iktidar olamadı. Muhtemel bir ön seçim en çok üç dönemliklere yarayacak. Bülent Arınç, Beşir Atalay, Ali Babacan,Recep Akdağ ve Binali Yıldırım geri dönebilir.

A+A-
Erzurum Güncel- AK Parti 2015 seçimlerinde 3 dönem kuralına takılan 68 ismi milletvekili adayı yapmamıştı. Bu isimler arasında parti kurucularının da olduğu ağır toplar bulunuyordu. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Beşir Atalay, Ali Babacan, Recep Akdağ, Binali Yıldırım bu isimlerin önde gelenleri. 

AK Parti'nin aldığı oy sonuçları ile tek başına iktidar olamaması ilginçtir ki üç dönemliklere yaradı. 
Nasıl derseniz?
Olası bir erken seçimde üç dönemliklerin adaylığı önünde artık bir engel kalmadı. 
AK Parti tüzüğünde 3 dönemliklerin bir dönem ara verdikten sonra yeniden aday olabilecekleri maddesi yer alıyor. Bu da demektir ki AK Parti'nin ağır topları olan ve isimleri partiyle özdeşleşen bomba isimler geri dönebilir. 

Peki kimler geri döner?
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim gecesi hemen yanıbaşına sıraladığı isimlere daha dikkatli bakmak gerekiyor. Sağ yanında Bülent Arınç vardı, arkasını Beşir Atalay ve Mehmet Ali Şahin'e dayamıştı. Sol yanında ise ekonominin patronu Ali Babacan yer alıyordu. Balkondan yansıyan mesajı üç dönemlikler açısından okuyacak olursak ağır topların muhtemel erken seçimde geri dönüş sinyalini de görebiliriz. 

BüLENT ARINç
Bülent Arınç AK Parti'nin 13 yıllık iktidarı sürecinde hep 'doğrucu Davut' rolünü üstlendi. Bu yüzden bir çok kez Erdoğan ile ters düştü. Buna rağmen 'vicdanının' sesinihiç kısmadı. Gezi sürecinde Erdoğan'ın tam tersi şefkatle yaklaştı. Son olarak Diyanet'in Mercedes'i olayında Erdoğan'ın 'zırhlı mercedes' vermesine 'yanlış' diyebildi.

AK Parti şayet seçim yenilgisinden ders çıkaracak ve 'vicdanlı, temiz, şefkatli ve özgürlükçü' siyaset çizgisine dönecekse Bülent Arınç'a çok fazla ihtiyacı var. 

ALİ BABACAN
Ali Babacan yıllarca Türkiye'nin para musluklarının başında yer aldı. Buna rağmen hakkında tek kuruşluk bir çıkar iddiası bile ortaya çıkmadı. 'Harama' el uzatmayan temiz bir siyasetçi olarak ekonomi çevrelerinde müthiş bir güven yarattı. Hükümetin yanlışlarında 'özgürlükçü' sesini hiç kısmadı. Ali Babacan ekonomi için öyle hayati bir isim oldu ki Ahmet Davutoğlu başbakanlığı devraldığında 'gidebileceği' ihtimali bile piyasaları panikletti. Bu açıdan bakıldığında muhtemel bir erken seçimde AK Parti'nin Ali Babacan'ın hem bilgisine hem imajına ihtiyacı var. 

BEŞİR ATALAY
Dokunanın elini yakan 'Kürt sorunu çözüm sürecinin' mimarı oldu. Herkesin görevden kaçtığı o alanda 'siyasi kariyerini' bitirme riskine girdi. Bugün HDP barajı geçtiyse, silahların bırakılmasını konuşabiliyorsak hepsinde Beşir Atalay'ın 'sakin devlet adamlığının' büyük payı var. AK parti hükümeti çözüm sürecini nihayete erdirmek istiyorsa Beşir Atalay'ı geri döndürmek zorunda. 

BİNALİ YILDIRIM
AK Parti bugün hala yüzde 40 oy alabiliyorsa bunun en büyük sebebi duble yollar, köprüler, tüp geçitler gibi somut icraatları. Bu icraatların hepsinde ise tek bir ismin Binali Yıldırım'ın adı yazıyor. AK Parti hükümetinin tartışmasız en çalışkan ve en başarılı ismi olan Binali Yıldırım, AK Parti'ye 2007, 2011 seçim başarılarını getiren isimdi. 2015 seçiminde AK Parti 'Onlar söyler AK Parti yapar' sloganını kullanabildiyse Binali Yıldırım'ın icraatları sayesinde oldu. Şayet 'AK Parti yapar' imajını devam ettirmek istiyorlarsa Binali Yıldırım'a ihtayaçları var. 

AK PARTİ'DE üç DöNEME TAKILAN İSİMLER KİMLERDİ?
ak-parti-üç-döneme-takilan-isimler.jpg
ak-parti-üç-döneme-takilan-isimler-1.jpg
ak-parti-üç-döneme-takilan-isimler-2.jpg
ak-parti-üç-döneme-takilan-isimler-3.jpg
ak-parti-üç-döneme-takilan-isimler-4.jpg
ak-parti-üç-döneme-takilan-isimler-5.jpg
ak-parti-üç-döneme-takilan-isimler-6.jpg
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.