1. HABERLER

  2. KÜLTÜR/SANAT//MAĞAZİN

  3. ATA Buz Müzesine ilgi büyük
ATA Buz Müzesine ilgi büyük

ATA Buz Müzesine ilgi büyük

Üniversite kampüsü içerisindeki ATA Buz Müzesi, ziyaretçilerini mest ediyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Atatürk Üniversitesi bünyesinde geçtiğimiz Temmuz ayında açılan, Türkiye'nin ilk buz müzesine ilgi her geçen gün artıyor. Üniversite kampüsü içerisindeki ATA Buz Müzesini ziyaret edenler hayranlıklarını dile getiriyor. Erzurum'da, Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesinin sanata ve sanatçıya destek misyonu olarak değerlendirildiği Türkiye'nin tek buz müzesi olma özelliğini taşıyan "Ata Buz Müzesi", 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anısına açılmıştı. 

 

 

TÜRKİYE'NİN TEK BUZ MÜZESİ OLMA ÖZELLİĞİNİ TAŞIYOR

 

 

Atatürk Üniversitesi ile Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) işbirliğinde yapılan ve Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde açılan müze, 18 aylık çalışma sürecinin sonunda tamamlanarak hizmete girmişti. Ata Buz Müzesi, Fairbanks, Moskova, Bristol, New York, Jeju Adası ve Harbin gibi birçok dünya kentinde bulunan buz müzelerinin yanında Türkiye'nin tek buz müzesi olma özelliğini taşıyor. Sıfırın altında 5 derecede, 12 ay boyunca buzdan heykellerin yapılacağı ve sergileneceği müzede, 8 buz üretim makinesi, 16 buz kalıp makinesi, 400 metrekarelik sergi alanı yer alıyor. 

 

 

 

 

MÜZE ZİYARETÇİLERİNE GÖRSEL ŞÖLEN SUNUYOR

 

 

15 Temmuz darbe girişiminde gösterilen direnişi, birlikteliği ve iradeyi belleklerde diri tutmak, şehitleri yad etmek, verilen mücadeleye dikkat çekmek için hazırlanan "Maan-Ice Sergisi", buz malzeme ile üretilen eserleri ziyaretçileriyle buluşturuyor. Müze, ziyaretçilerine ses, ışık ve müzik eşliğinde görsel şölen sunuyor. Müzeye ilgi hergeçen gün artıyor. İl dışından gelen heyetler ve yerli ve yabancı turistlerinde böyle bir müzeden haberdar olduklarında, tur rehberleri eşliğinde ziyaret gerçekleştirdiği öğrenildi. 

 

 

Radarhaber.com/ Sinan Aydın

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.