1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Bakan Koca'dan Turkovac'a mesajla davet
Bakan Koca'dan Turkovac'a mesajla davet

Bakan Koca'dan Turkovac'a mesajla davet

Sağlık Bakanı Koca, üçüncü dozunu olmayan vatandaşlara SMS mesajı göndererek yerli aşı TURKOVAC’a gönüllü olmalarını ve hatırlatma dozlarını yaptırmalarını istedi.

A+A-

Erzurum Güncel- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hatırlatma dozlarını yaptırmayan vatandaşların cep telefonlarına mesaj göndererek, yerli aşı Turkovac’la üçüncü dozlarını yaptırabileceklerini kaydetti.

Türkiye’de bütün çağrılara rağmen iki doz Çin aşısı yaptırıp üçüncü dozunu yaptırmayan yaklaşık 4,5 milyon kişi bulunuyor. Bugüne kadar 11 milyona yakın kişi üçüncü dozunu yaptırdı. Üçüncü dozunu yaptırmayan özellikle 65 yaş üstü vatandaşların hastane başvuruları ise artıyor.

Yoğun bakımlardaki hastaların önemli bir bölümünü de bu yaş grubundaki hastalar oluşturuyor. Koca mesajında, “Üçüncü doz Covid-19 aşınızı henüz olmadınız. Biliyorsunuz, TURKOVAC’ın etkinliği artık kanıtlanmış durumda. Kendi aşımızın üretimine geçmemize çok az kaldı. TURKOVAC aşı hatırlatma dozu çalışmasına gönüllü olursanız, üçüncü doz aşınızı yaptırmış olacak, TURKOVAC’ın hayata geçmesine de değerli bir katkı vereceksiniz” dedi.

Yerli aşı çalışmalarında yer alan uzmanlar önümüzdeki günlerde, TURKOVAC’a yönelik acil kullanım onay başvurusu yapılacağını belirtti.

VAKALARIN YÜZDE 35’İ 19 YAŞ ALTI

Bu arada Bakan Koca son bir ayın vaka oranlarını paylaştı. Buna göre, yeni vakaların %1,38’i 0-4 yaş, %4,86’sı 5-9 yaş, %16,24’ü 10-14 yaş, %12,94’ü 15-19 yaş grubundan. 19 yaş ve altının vakalar içindeki oranı %35,42. Koca, “Virüs, bu grupta genel olarak soruna yol açmıyor. Büyüklerimiz dikkatli olmalı” uyarısı yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.