1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Bakanlıktan taşeron işçilerine kritik uyarı
Bakanlıktan taşeron işçilerine kritik uyarı

Bakanlıktan taşeron işçilerine kritik uyarı

Kadroya geçecek taşeronlara bazı kurumların işçilere “Taahhütname” adı altında belgeler imzalatıldığı iddia edildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri uyarıda bulunarak 'Bizim söylediğimizin dışında belge imzalamayın” açıklamasını yaptı.

A+A-

Erzurum Güncel- Taşeron işçilerin kadroya geçiş süreci başladı, pek çok işçi bugün itibariyle evraklarıyla birlikte iş yaptıkları kuruma gitti. Başvuru işlemleri sırasında ise işçilere kurumlar tarafından Bakanlıkça ibraz edilmeyen “Taahhütname” adı altında bazı evraklar imzalatıldığı iddia edildi.

 

BAKANLIK: İMZALAMAYIN

 

Bazı basın yayın organlarında da “Taşeron işçi başvurularında taahhütname krizi” şeklinde yer alan haberlere ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri, “Bizim taşeron işçilerle ilgili çok kesin açıklamalarımız oldu. Bizim söylediğimizin dışında belge imzalamayın” açıklamasını yaptı.

 

TÜM EVRAKLAR O SİTEDE

 

Çıkan haberlerin sonrasında ise “Taşeron işçilerin kıdem tazminatı hakları kayboluyor” şeklinde de iddialar ortaya atıldı. Bakanlık yetkilileri, taşeron işçilerle ilgili “altisveren.gov.tr" isimli bir internet sitesi oluşturduklarını; tüm bilgi ve işçilerin imzalaması gereken tüm evraklara bu internet sitesinden ulaşılabileceğini söyledi.

 

BAKAN AÇIKLAMA YAPACAK

 

Bakan Sarıeroğlu da "Biz gerekli evrakları hepsini yayınladık. Bunlar bakanlığın sitesinde de yer alıyor. Kefil diye bir şey yok, öğrenim belgesi, sicil belgesi diye bir şey yok. Bir başvuru formumuz var onu dolduracak ve biz bunu kabul edeceğiz." açıklamasında bulundu.

 

TAŞERON SINAVI YOK

 

Geçtiğimiz hafta da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron işçilerle ilgili yapılacak sınavla ilgili bazı iddialara karşı da uyarıda bulunmuş, “Taşerona hazırlık sınavı, kursları açılmış gibi iddialar var. İşçilerimiz buralara gitmesinler. Bunlarla bizim işimiz yok” açıklamasını yapmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.