1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Başka adayı destekleme gibi bir kararımız yok
Başka adayı destekleme gibi bir kararımız yok

Başka adayı destekleme gibi bir kararımız yok

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş: Başka adayı destekleme gibi bir kararımız yok

A+A-

Erzurum Güncel- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Meclis Başkanlığı seçimine ilişkin olarak, "Henüz grubumuzda başka adayı destekleme düşünülmedi. Milletvekillerimizde bu konuda kendi iradeleriyle hareket ediyorlar. Bizim başka adayı destekleme gibi bir kararımız yok" dedi. MHP'yi eleştiren ve ''AKP politikalarının bir kez daha Türkiye’de hakim olması için MHP örtülü bir destek sunuyor'' diyen Demirtaş, ''ülke sorunlarının çözümü için, yurttaşlarımızın özgürlüğü için biz MHP ile ülkenin her sorununu aynı masada oturup konuşmaya hazırız. Bizim siyasetimiz budur'' ifadelerini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, parti genel merkezine girişinde MHP’nin kendilerine yönelik tavrı ve Meclis Başkanlığı seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. 


"SöYLEDİKLERİ HER ŞEYİN ALTINDA AKP SEVDASI YATIYOR"

Demirtaş, "Dikkat ederseniz 'HDP düşmanlığı' adı altında AKP’siz koalisyon seçeneklerini ortadan kaldırıyorlar. Meclis Başkanlığı seçiminde AKP’nin önünü açıyorlar. AKP politikalarının bir kez daha Türkiye’de hakim olması için MHP örtülü bir destek sunuyor. Fakat bunu aleni ve açık bir şekilde AKP için yapıyoruz diyemedikleri için HDP’ye saldırarak, düşmanlık, ötekileştirici bir dil kullanarak yapma gayreti içerisindeler Söyledikleri her şeyin altında AKP sevdası yatıyor. Bu çok iyi anlaşılıyor. Takdir kendilerinin. Kendi siyasetlerini ya da siyasetsizliklerini biz belirleyecek değiliz" dedi.

"MHP İLE AYNI MASADA OTURUP KONUŞMAYA HAZIRIZ"

Demirtaş, "HDP bildiği, inandığı ve arkasında durduğu ilkeler doğrultusunda dürüst siyasetini yapmaya devam edecektir. Bütün bu ağır ithamlara rağmen bizim duruşumuz şudur; ülke sorunlarının çözümü için, yurttaşlarımızın özgürlüğü için biz MHP ile ülkenin her sorununu aynı masada oturup konuşmaya hazırız. Bizim siyasetimiz budur. Bizim kimseye düşmanlaştıran, yok sayan, itibarsızlaştıran, seçmen iradesini hiçleştiren bir tutum içerisinde olmadık ve olmayız. Ucuz bir politika partimize yakışmaz. Halk bizi ’ülkenin sorunlarını çözelim’ diye Meclis’e gönderdi. Bunun için oy verdi. Biz bunun hakkını vermek istiyoruz. Biz Meclis’te bulunduğumuz her dakika barışı, kardeşliği, eşitliği, adaleti ve bu duyguları büyütecek politikayı halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz. öteki durum bizi ilgilendirmez. Kendileri bilirler. Ne yapacaklarına kendileri karar verirler" diye konuştu.

"KOLTUĞUN BU DöNEMDE AKP’DE OLMAMASI GEREKİYOR DİYORUZ"

Demirtaş, "AKP ve HDP’nin adayı son tura kaldığında tavırları ne olacak merak ediyorum. özellikle AKP’nin politikalarına ağır eleştiriler yapmış diğer muhalefet partileri ne yapacaklar doğrusu onların tutumunu merak ediyoruz . Biz tutumumuzu açıkladık; 'Koltuğun bu dönemde AKP’de olmaması gerekiyor' diyoruz. Bu kadar netiz. Diğer partiler bunu söyleyebiliyor mu yoksa AKP’nin koltuk değneği olmaya devam edecekler mi? İzleyeceğiz. Birkaç saat sonra netleşmiş olacak. Meclis Başkanlık koltuğuna bugün HDP'nin desteklediği Dengir Mir Mehmet Fırat oturur diye düşünüyoruz. Onun dışında henüz grubumuzda başka adayı destekleme düşünülmedi. Milletvekillerimizde bu konuda kendi iradeleriyle hareket ediyorlar. Bizim başka adayı destekleme gibi bir kararımız yok. İstemiyorsanız Dengir Bey’i desteklersiniz. Başka bir seçenek bu. AKP’nin adayı desteklenmiyorsa Dengir Bey’i destekleyerek hay hayli Meclis’te iyi bir değişikliğe imza atabilirler" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.