1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Ekonomiye dev düzenleme! 850 bin esnafı ilgilendiriyor...
Ekonomiye dev düzenleme! 850 bin esnafı ilgilendiriyor...

Ekonomiye dev düzenleme! 850 bin esnafı ilgilendiriyor...

Bürokraside dijitalleşmeye doğru gidiliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, ekonomi reformu kapsamında birçok yenilik yapacak.

A+A-

Erzurum Güncel- Hazine ve Maliye Bakanlığı, ekonomi reformu kapsamında vergi düzenlemelerini sadeleştirirken, yatırımcının önünü açan, dijital dönüşümü hızlandıran devrim niteliğinde uygulamaları yaşama geçiriyor.

YAPAY ZEKA CEVAP VERECEK

Yasayla birlikte dijitalleşen işlemlerle etkin, hızlı sonuçlar alınırken, 24 saat açık olacak vergi dairesinde zaman sınırı olmadan işlem yapabilecek. Vergi dairelerinde vatandaşı bezdiren bürokrasi, uygulama farklılıkları son bulacak. Vatandaşlardan gelen sorulara yapay zekâ yoluyla yanıt hazırlanan vergi asistanı yanıt verecek.

DİJİTAL VERGİ DAİRESİ 

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre, kamuya süresinde ödenmeyen borçların tek bir idare tarafından tahsil edilmesine yönelik çalışma da bu yıl uygulanmaya başlıyor.

Elektronik defter uygulamalarına dâhil edilecek mükellef grupları kademeli olarak artırılacak. Dijital Vergi Dairesi uygulamasıyla vergi iade incelemeleri, tebligat, tutanak, raporlama işlemleri elektronik ortamda yapılarak hızlı bir şekilde tamamlanacak.

850 BİN MUAF OLACAK 

Yaklaşık 850 bin esnafın gelir vergisinden muaf tutularak, beyan yükümlülüklerinin kaldırılmasına yönelik yasal düzenleme de aralık sonunda Meclis'e sunulacak. Bu düzenleme basit usulde vergilendirilen berber, kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, marangoz, kaportacı, lastikçi, tornacı, çay ocağı işleticisi, terzi, tamirciyi kapsıyor. Vergi Usul Kanunu, gönüllü uyumu teşvik edecek şekilde güncelleniyor.Elektronik defter ve elektronik belge uygulamalarına dâhil edilecek mükellef grupları da kademeli olarak yükseltilecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.