1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da gelincik şöleni
Erzurum'da gelincik şöleni

Erzurum'da gelincik şöleni

Dikyar köyü mezrasındaki tarlalarda yetişen gelincik çiçeği, görsel şölen oluşturuyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Türkiye'de ilkbahar mevsiminde çoğu bölgede doğal olarak yetişen, şiir, efsane ve türkülere konu olan gelincik çiçeği, kırmızı görüntüsüyle Erzurum'un Uzundere ilçesi Dikyar köyü mezrasındaki tarlalarda görsel şölen oluşturuyor. Uzundere ormanları, yurdumuzun hem süsü hem gücü olan oksijen deposu  bölgelerden biri. Dikyar köyünde havaların ısınmasıyla birlikte  çiçek açan gelincikler, kartpostallık görüntüler ortaya çıkardı. Yeşil ve sarı renklerin hakim olduğu buğday tarlalarındaki gelincikler arazileri kırmızıya bürüdü. Gelinciklerin oluşturduğu kartpostallık manzarayı gören vatandaşlar anı görüntüleyerek tadını çıkarıyor. Fotoğraf tutkunları da çiçek açan milyonlarca kırmızı gelinciği görüntülemek için gelincik tarlalarına akın ediyor. 

 

FOTOĞRAF TUTKUNLARI BÖLGEYE AKIN EDIYOR

 

Daha çok nadasa bırakılan tarlalarda Nisan ayında yetişen ve yaklaşık iki ay kıpkırmızı görüntüsüyle tarlaları ve yol kenarlarını süsleyen gelincikler, doğaseverlere farklı bir güzellik sunuyor. İnce dalı, narin yapraklarıyla derin anlamlar ifade eden gelincik, bugünlerde Uzundere ilçesindeki tarla ve bahçeleri renklendiriyor. Buğday ve arpa tarlalarının arasında onlarca dönümlük alanda açan çiçekler, bölge halkının yanı sıra çevre illerden gelen vatandaşlardan da ilgi görüyor.  Fotoğraf tutkunları, en iyi kareyi yakalayabilmek için çalışırken, Dikyar köyü sakinleri de güzel görüntüler eşliğinde fotoğraflar çektiriyor. Çocuğundan yaşlısına kadar yöre halkı, zaman zaman fotoğraf tutkunlarına ücretsiz konu mankenliği de yapıyor. Yöre halkı, doğal güzelliklere sahip böyle bir mekanda yaşadıkları için mutluluk duyduklarını söylüyorlar.

 

 

 

GELİNCİK ÇİÇEĞİ ÇOK HASSAS BİR BİTKİ

 

Gelinciklerin görüntüsünün yanı sıra kokusunun da çok güzel olduğunu belirten köylüler, "Her yıl bu bölge kızıla boyanıyor, insan bakmaya doyamıyor. İnsanlar buraya gelip keyifli bir piknik yapıyor, bizler de tarlaya gelip fotoğraf çekmeye çalışıyoruz. Bu mekan bizim için vazgeçilmez bir yer" şeklinde görüş belirtip, gelinciklerin köyleine Uzundere ilçesinin tanıtımına katkı sunacağına inandığıklarını sözlerine eklediler. Uzmanlar ise gelincik çiçeğinin yabani haşhaş türlerinden ve çok hassas bir bitki olduğunu söylediler. Gelincik çiçeğinin çıktığı yerlerde güzel görüntüler oluşturduğunu hatırlatan Uzmanlar, "Gelincik bitkisi, Türkiye'de daha çok baklagillerin olduğu tarlalarda ve nadasa bırakılan alanlarda ilkbaharda çıkar" şeklinde konuştular.

Sinan Aydın/ radarhaber.com

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.