1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Erzurum'dan gittiler, Koronalı arkadaşla aynı araçta kaldılar
Erzurum'dan gittiler, Koronalı arkadaşla aynı araçta kaldılar

Erzurum'dan gittiler, Koronalı arkadaşla aynı araçta kaldılar

Erzurum’dan İstanbul’a gelerek bir inşaatta çalışmaya başlayan 5 işçi bir arkadaşları korona virüsü olunca işten atıldı. Hiçbir yere gidemeyen ve yardım alamayan işçiler araçta yaşamaya çalışıyor.

A+A-

İş arkadaşlarının korona virüs testi pozitif çıkan inşaat işçileri işten atıldı. Memleketlerine dönemeyen, otele yerleşemeyen işçiler aradıkları kurumlardan da bir çözüm bulamadılar. Sonunda kendilerini bir araca kapatarak karantina aldılar. İşçiler hasta arkadaşlarını ancak bugün bir pansiyona yerleştirebildi.

 Erzurum’dan İstanbul’a gelerek bir inşaatta çalışmaya başlayan 5 işçi bir arkadaşları korona virüsü olunca işten atıldı. Hiçbir yere gidemeyen ve yardım alamayan işçiler araçta yaşamaya çalışıyor.

Testi pozitif çıkan işçiyle aynı şantiyede yaşayan diğer işçilere de test sonuçlarını beklerken çıkışları verildi. Şehirler arası seyahat yasağı da olduğu için işçiler cuma gününden bu yana bir araçta yaşıyor.

İşçilerden Ruhat Güven Evrensel’e yaptığı açıklamada, 2 ay önce Erzurum’dan İstanbul’a geldiklerini ve Toyanex İnşaat’ın yaptığı bir inşaatta çalıştıklarını söyledi. Güven şunları anlattı: “Şantiyede 5 kişi kalıyorduk. Bir arkadaşımız hastalandı. Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitti. Cuma günü arkadaşımızın koronavirüs testinin pozitif olduğu ortaya çıktı. Arkadaşımıza ilaç vererek bir odada karantinada olmasını söyleyip gönderdiler. Bunun üzerine biz de hastaneye gittik. Test sonuçlarımız daha çıkmadı. Geri döndüğümüzde firma şefi ücretlerimizi vererek çıkışımızı yaptı ve bizi gönderdi.”

153… 155… 183… 199… 184…

Bunun üzerine 153’ü aradıklarını belirten Güven, “18 yaş altı 65 yaş üstü değiliz diye yardımcı olmayacaklarını söylediler. 155’i aradık, Güneşli Polis Karakolu’na gittik, yardımcı olamıyoruz dediler. 183’ü aradık sonuç alamadık. 199’u arayıp seyahat izin formu doldurduk ama izin için 6-8 Nisan arası dönüş yapacaklarını söylediler. 184’ü aradık, birçok yere yönlendirdikten sonra ‘Şu an neredesiniz’ diye sordular, İkitelli dedik, belediyenin numarasını verdiler, oradan da bir sonuç yok. Otele bile gidemiyoruz, çünkü her yer kapalı. Cuma gününden beri testi pozitif çıkan arkadaşımızla aynı arabada yaşıyoruz. Az önce arkadaşımızı zar zor bir pansiyona yerleştirdik. Bir arabanın içinde yaşıyoruz” dedi. (Kaynak: DUVAR)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.