1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Türk hoca, İsrail temsilcisini darmadağın etti
Türk hoca, İsrail temsilcisini darmadağın etti

Türk hoca, İsrail temsilcisini darmadağın etti

Maccabi Playtika Tel Aviv yetkilisinin “İsrail’de görüşeceğiz. Siyonistlerin sana ne yapacağını göreceksin” tehditlerine, Panathinaikos’un Türk Başantrenörü Ergin Ataman, “Ben Ergin Ataman’ım, Panathinaikos’un ve Türk Milli takımının hocasıyım. Türk vatan

A+A-

Gazete Güncel- Maccabi Playtika Tel Aviv yetkilisinin “İsrail’de görüşeceğiz. Siyonistlerin sana ne yapacağını göreceksin” tehditlerine, Panathinaikos’un Türk Başantrenörü Ergin Ataman, “Ben Ergin Ataman’ım, Panathinaikos’un ve Türk Milli takımının hocasıyım. Türk vatandaşıyım. Bana hiçbir şey yapamazsınız” çıkışını yapmıştı. Türk hoca, İsrail’den zaferle döndü.

A Milli Basketbol Takımımızın Koçu Ergin Ataman, bir kez daha Türk halkının kalbinde taht kurdu.

Yunanistan’da oynanan Panathinaikos- Maccabi Playtika Tel Aviv  maçı sonrası İsrail kulübünden bir yetkili, “İsrail’de görüşeceğiz. Siyonistlerin sana ne yapacağını göreceksin” tehdidinde bulunmuştu.

Bu tehdidin üzerine Panathinaikos’un Türk Başantrenörü Ergin Ataman, “Ben Ergin Ataman’ım, Panathinaikos’un ve Türk Milli takımının hocasıyım. Türk vatandaşıyım. Bana hiçbir şey yapamazsınız” çıkışını yapmıştı.

THY EuroLeague Play-Off çeyrek final serisi 5’inci maçında Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Yunanistan ekibi Panathinaikos, İsrail temsilcisi Maccabi Playtika Tel Aviv'i 81-72 mağlup ederek seride durumu 3-2’ye getirdi ve Final Four'a adını yazdırdı. Galibiyetten sonra büyük sevinç yaşayan Ataman, Final Four’u coşkuyla kutladı.

Ataman'ın gurur anı

12 yıl sonra Panathinakos’u ilk kez Final Four’a taşıyan Ataman, maç sonrasında yumruklarını havaya kaldırarak mutluluğunu taraftarlar ile paylaştı.

Serinin 1-1'e geldiği maçın ardından Maccabi Tel Aviv'in teknik ekibinden bir çalışan, “İsrail'de görüşeceğiz. Siyonistlerin sana neler yapacağını göreceğiz” sözleriyle Ergin Ataman’ı tehdit etmiş, bu sözlerin üzerine ise Ataman, “Ben Türk'üm, bana hiçbir şey yapamazsınız” şeklinde cevap vermişti.

Seride İsrail temsilcisine 3-2’lik üstünlük sağlayarak takımını Final Four’a çıkaran 58 yaşındaki deneyimli başantrenör, bu zaferle birlikte kariyerindeki 6’ncı Final Four’unu görmüş oldu.

Ergin Ataman'ın Anadolu Efes ile beraber kazandığı 2 de EuroLeague şampiyonluğu bulunuyor.

Yumruklarımı beni destekleyen Türk halkı için kaldırıyorum

Maccabi Playtika Tel Aviv karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulunan Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman, şu yorumlarda bulundu: “Maccabi Tel Aviv‘i tebrik ederim, onlara çok büyük saygı duyuyorum. Seri boyunca sonuna kadar oynadılar ama taraftarlarımızın önünde kazanmayı başardık. İnanılmaz bir sezon, Final Four’da olmayı hak ettik. Sezon boyunca harika oynadık ve ikinciliği aldık. İlk maçı kaybettik ama öz güvenimizi hiç yitirmedik, hep kendimize inandık. Oyuncularımıza hep sonuna kadar güvendim. Bu kez yumruklarımı tüm taraftarlarımız ve beni destekleyen Türk halkı için kaldırıyorum. EuroLeague şampiyonluğu için geliyoruz, bu yumruklar bütün Avrupa'ya gelsin.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a tebrik

Yunanistan ekibi Panathinaikos’un İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv’i mağlup ederek 12 yılın ardından adını THY EuroLeague Final Four’una yazdırdığı mücadelenin ardından başantrenör Ergin Ataman’a başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Avrupa’nın ve Türkiye’nin birçok yerinden tebrik mesajları geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, eski Beşiktaşlı yönetici Şeref Yalçın gibi birçok isim Ataman’ı kutladı. Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman, Türk halkına desteklerinden ötürü teşekkürlerini sunarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da kendisini telefonla arayarak tebrik ettiğini de sözlerine ekledi.

Ergin Ataman, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:“Başta tüm maçları izleyen ve bu maçın hemen ardından beni arayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere beni ve Panathinaikos’u destekleyen tüm Türk halkına teşekkür ediyorum.”

Fenerbahçe 6.kez Final Four'a adını yazdırdı

Fenerbahçe Beko, Euroleague play-off çeyrek final serisinin beşinci ve son maçında Monaco'yu uzatmalarda 80-79 mağlup ederek seriyi 3-2 kazandı ve Final Four'a adını yazdırdı.

Maça Motley ve Hayes-Davis'in sayılarıyla hızlı başlayan (6-2) Fenerbahçe Beko, üst üste yaptığı top kayıplarını iyi değerlendiren Monaco karşısında ilk çeyreği 15-13 geride kapadı.

İkinci çeyreğe 5-0'lık seriyle başlayan ev sahibi ekibe, Tarık Biberovic ve Sestina'nın üç sayılık basketleriyle yanıt veren sarı-lacivertli ekip, farkın açılmasına izin vermedi: 20-19. Bu çeyrekte farkı üç kez 7 sayıya kadar çıkaran Monaco, devreyi 40-35 önde tamamladı.

Üçüncü çeyrekte 25. dakikanın 45-45 eşitlikle geçildiği anda Motiejunas ve James ile farkı tekrar açan (55-48) Monaco'ya, Tarık Biberovic'in son bölümde peş peşe bulduğu üçlüklerle karşılık veren Fenerbahçe Beko, son çeyreğe 56-55 önde girdi.

Calathes ve Tarık Biberovic'in sayılarıyla maçın son 5 dakikasına 64-60 üstün giren sarı-lacivertli ekip, James ve Okobo'nun basketlerini engelleyemeyince bitime 1 dakika 14 saniye kala Monaco 68-67 öne geçti. Mücadelenin son 45 saniyesine 70-70 eşitlikle girilirken, Wilbekin'in hatalı pasında son hücumu değerlendiremeyen Monaco, maçı uzatmalara taşıdı. Uzatma bölümünde Calathes'in üst üste üçlükleriyle 80-79 üstünlük sağlayan Fenerbahçe Beko, bitime 2,5 saniye kala hava atışında Monaco'ya sayı şansı tanımadı ve tarihindeki 6. Dörtlü Final başarısını elde etti. Euroleagu Final Four'u, 24-26 Mayıs'ta Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenecek.

Nurullah PALA/PUSULA Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.