1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Memleketine hoş geldin özel kelebek
Memleketine hoş geldin özel kelebek

Memleketine hoş geldin özel kelebek

Antrenör Arif İlhan yönetiminde Antalya’da yapılan 2024 TRISOME oyunlarında tarih yazan Sümeyye Uruk Havalimanında Türk bayrakları ve çiçeklerle karşılandı.,

A+A-

Gazete Güncel- Ankara Akademi Cimnastik kulübü spor yaşantısını sürdüren, dünya ikincisi Sümeyye Uruk, memleketi Erzurum’da Türk bayrakları ve çiçeklerle karşılandı. Down Sendromlu Milli sporcu hava limanında kazandığı ödüllerle büyük bir gurur yaşarken, dünya ikinciliği sevincisini ailesi ve hemşehrileriyle paylaştı.

 

Kendi gününde dünya ikincisi oldu

 

19-26 Mart 2024 tarihleri arasında Antalya'da yapılan 2024 TRISOME  Oyunlarında (Down Sendromlular) Dünya Şampiyonası'nda sporcumuz Sümeyye Uruk, Dünya ikincisi  oldu. Milli cimnastikçi Erzurum Havalimanında Türk bayrakları ve çiçeklerle karşılandı.

 

Spor Faaliyetleri Şube Müdürümüz Vahit Albayrak ve Özel Sporcular İl Temsilcimiz İbrahim Pehlivan havalimanında çiçeklerle karşıladı. Ailesi ile  sporcularda karşılama töreninde hazır bulundu. Özellikle 21 Mart Down Sendromlular gününde Sümeyye Uruk’un elde ettiği başarı babası Arif Uruk ve aile bireylerini sevince boğdu.

 

Ankara Akademi Cimnastik kulübü sporcusu

 

Antalya’da düzenlenen Trisome Game Özel sporcular Cimnastik Şampiyonası Erzurumlu Sümeyye Uruk başarılı bir performans ortaya koyarak dünya ikincisi olmayı başarırken, Türk sporseverlerin göğsönü kabarttı. Ankara Akademi Cimnastik kulübü sporcusu Sümeyye Uruk’un başarısının ailesi, antrenörleri ve hemşerilerince sevinçle karşılandığını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Faaliyetyeri Şube Müdürü Vahit Albayrak, milli sporcu Sümeyye Uurk ile kendisini şampiyonaya hazırlayan antrenör Arif İlhan’ı tebrik etti. Albayrak, “Sümeyye Erzurum ve Türk milleti olarak uluslararası arenada göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. Sümeyye ile gurur duyuyoruz” dedi.

 

Uuruk ailesinin gurur kaynağı

 

Milli Cimnastikçinin babası Arif Uruk da, kızının Dünya ikincisi  olmasının gururunu yaşadıklarını belirterek,  destek veren herkese teşekkür etti. Arif Uruk, “Kızımın anrenörlüğünü yapan Arif İlhan’a  teşekkür ediyorum. Kızımın bize yaşattığı bu gurur tablosunda Arif hocamızın da rolü çok büyük” dedi.

Nurullah Pala/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.