1. HABERLER

  2. BODRUM

  3. BAŞKAN ARAS’TAN BODRUM’DA ÇİFTE AÇILIŞ
BAŞKAN ARAS’TAN BODRUM’DA ÇİFTE AÇILIŞ

BAŞKAN ARAS’TAN BODRUM’DA ÇİFTE AÇILIŞ

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ahmet Aras, Bodrum Lale-Süreyya Turgut Anaokulu ve Akyarlar Kafe'nin açılına katıldı.

A+A-

Gazete Güncel- CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ahmet Aras, Bodrum Lale-Süreyya Turgut Anaokulu ve Akyarlar Kafe'nin açılına katıldı. Açılışta konuşma yapan Aras, “İlim irfan yuvalarını yaparak çocuklarımızı tarikatların cemaatlerin de karanlık dehlizlerinden kurtarıyoruz” dedi

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum’da, Özel Bodrum Lale-Süreyya Turgut Anaokulu ve Akyarlar Kafe'nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışta Bodrum Belediye başkanlığı döneminde eğitime yönelik hayata geçirilen projeleri aktaran Aras Muğla için hayata geçirilecek projelerini anlattı. Açılışa CHP Parti Meclis Üyesi Baran Bozoğlu, CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş, CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalincı, CHP Muğla İlçe Başkanı Tuna Işın da katıldı.

whatsapp-gorsel-2024-03-24-saat-17-43-55-a3ce8aef.jpg

“EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTSİZLİĞİNİ ORTADAN KALDIRIYORUZ”

 

Yerel yönetimlerin eğitime verdiği desteklerle fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırabileceğini vurgulayan Aras, dar gelirli ailelerin çocuklarına asgari ücretin üçte birinden daha düşük bir rakama hizmet verdiklerini söyledi. Aras, “Bu işler yapılmadan çok bilinmiyor. Bir sığınma evi yaptık. Kadın sığınma evi kazandırdık Bodrum'a. Muğla'da 1 tane var o da Bodrum’da var ve bugüne kadar orada 395 kadın şiddetten ve ölümden kurtuldu çocuklarıyla beraber. Belediyecilik sadece altyapı su, kanalizasyon değil, işin bu tarafı da var. Çünkü ülkemizde eğitime eşit ulaşamayan çok çocuğumuz var. Onlara en azından merkezi hükümetin yetemediği yerlerde bizlerin de böyle bu şekilde katkılar sunması gerekiyor. Belediye imkanlarının her zaman yetmediğini de biliyoruz. Ama özellikle hayırseverlerimizin bu işe gönül vermesi bizi çok sevindiriyor. Yerel yönetimlerin eğitime bu tür verdiği destekler işte eğitimde fırsat eşitsizliğini ortadan kaldıran desteklerdir. Özellikle dar gelirli ailelerin çocukları. Şu anda özel bir kreşe gitmeye kalksalar bir asgari ücrete ancak gönderebilirler. Biz buralarda bir asgari ücretin üçte birinden daha düşük bir rakama hizmet vermeye gayret ediyoruz. Sadece çocuklarınıza eğitim vermiyorsunuz. Aynı zamanda o çocuğun ailesinin bütçesinde bir asgari ücretin en az üçte ikisinin ceplerinde kalmasını sağlıyorsunuz. Aynı zamanda o çocuğun annesi olan kadını özgürleştiriyorsunuz. Böylelikle  eğitim veya sosyal ekonomik hayata katılıyor. Yani kendine zaman ayırıyor. Burada KPSS'den tam puan alsa da yandaş olmadığı için ya da bir dayısı olmadığı için atanamayan, mülakatlarda elenen Atatürkçü laik öğretmenlerimizi burada çalıştırıyoruz” dedi.

whatsapp-gorsel-2024-03-24-saat-17-43-57-25bdad48.jpg

“ÇOCUKLARIMIZI TARİKATLARIN KARANLIK DEHLİZLERİNDEN KURATIYORUZ”

 

Yoksulluğun kendini daha fazla hissettirdiğini dile getiren Aras, kreş ve tesislerin bütün ilçelere açılacağını söyledi. Aras’ “Şu ana kadar beş yüze yakın çocuk bu kreşlerde eğitim aldı. Çocuklar mutlu, ailelerimiz mutlu, kadınlarımız mutlu, öğretmenlerimiz mutlu. Onların aileleri mutlu. Her tarafa yapacağız. Bütün ilçelerimizde hayırseverlerimizin de desteğiyle, belediyenin de gücüyle bu sayıyı arttırmak durumundayız. Yandaş şirketlere, özelleştirilen cumhuriyet kazanımlarına, devrimlerin getirilerine, devrimlerin kazanımlarına kamu özel işbirliğiyle milyonlarca dolar, milyarlar aktarılan tesislere ihtiyacımız yok bizim. Kamu eliyle ve hayırseverlerimiz eliyle bunları biz yaparız. Kamunun kaynaklarını buralara harcamayalım. Biz bu biz bu tesiste, bu okullarımızı ilim irfan yuvalarını yaparak aynı zamanda çocuklarımızı tarikatların cemaatlerin de karanlık dehlizlerinden kurtarıyoruz” diye konuştu.

whatsapp-gorsel-2024-03-24-saat-17-43-57-99ae0f27.jpg

“ALTYAPI DA YAPTIK, OKUL DA AÇTIK”

 

Bodrum Belediye Başkanlığı döneminde kendisine yöneltilen eleştirilere cevap veren Aras, 5 yıllık dönemde faaliyete geçirdiği hizmetleri anlattı. Aras, “Üniversiteyi kazansa bir çocuk, ailesi kara kara düşünüyor. Ev kirası olmuş ateş pahası. Gıdası, ulaşımı, orada yaşaması için. Üniversite öğrencisinin de ulaşımda ve barınmada kendini rahat hissetmesi lazım ki güzel çalışsın. Eğitimini tamamlasın. Kendine bir iş bulsun. Ama bunu bile bize çok. Biz bu yıpratıcı süreci de bitireceğiz. Hedefimiz bizim büyük. Cumhuriyet döneminin o aydınlık rayına tekrar geri döneceğiz. Bunun gibi daha çok iş yapmamız lazım. Yurtlar yapmamız lazım. Okullar yapmamız lazım. Kreşler yapmamız lazım. Etüt merkezleri yapmamız lazım. Kadınları özgürleştirmek için kadın danışma merkezleri semt evleri kurmamız lazım. Bunlar çok önemli işler. Bu arada belediyenin diğer işleri de yürümüyor mu? Onlar zaten yürüyor Son 5 yılda bize diyorlar ki ne yaptı. Bu 5 yıl boyunca Bodrum'un altyapı sorunlarına çok büyük bir yatırım yaptık. Büyükşehirle beraber, Turizm Bakanlığıyla beraber koordinasyonu biz sağladık. Bugün Turgutreis'te 250 bin kişilik arıtma testi yapıldı. Hiç kanalizasyonu olmayan yerler vardı. 5 yılda oralar da kanala kavuştu. Artan nüfusa hizmet edecek enerji altyapısını da Bodrum'a sağladık. AYDEM'le ortak çalışmalar yaparak yeni trafo tesisleri ve direkleri de yer altına alarak yeni tip aydınlatmaları, yeni direkleri her yere kazandırdık. Ama tabii ki mağduriyet oldu. Vatandaşlarımız yollar bozuldu dedi. Bugüne kadar yapılmadığını sorgulamak lazım. Neden yapılmadı diye sorgulamak lazım” dedi.

whatsapp-gorsel-2024-03-24-saat-17-43-57-973dd5da.jpg

“BİZ GELDİĞİMİZDE 12 TESİS VARDI, BUGÜN 31’İNCİSİNİ AÇIYORUZ”

 

Lale-Süreyya Turgut Anaokulu açılışından sonra Akyarlar Kafe açılışını yapan Aras, benzer tesislerin yapımına devam edeceklerini söyledi. Akyarlar Kafe açılışında konuşan Aras, “Belediyenin sosyal tesisleri, kafeleri, restoranları kent lokantaları her tarafta olmak durumunda her yere bu lokantalardan yapacağız. Biz geldiğimizde 12 tane vardı. Bugün 31’incisini açıyoruz” dedi.

 

“HALKIN MENFAATLERİNİ KORUDUK”

 

Kendisine yönelik iddialara cevap veren Aras, yüzlerce kez müfettiş denetimine girdiklerinin söyledi. Aras, “Kimi kandırmaya çalışıyorsunuz? Kusura bakmayın bu zihniyet bu topraklara kesinlikle gelemez. Kimlere hizmet ettiklerini, hangi sermaye gruplarına çalıştıklarını biliyoruz. Cennet Koy meselesini de gelince planı yapan Turizm Bakanlığı, hazine arazisini satan özelleştirme idaresi. Benim için orayı peşkeş çekti diyorlar. Bunu söyleyenlere lanet olsun. Hukuka uygun, mevzuata uygun ne varsa onun yapma gayreti içerisindeyiz. 5 yıl içerisinde yüzlerce müfettiş geldi geçti bu belediyeden. Bütün muhalefet belediyelerine bu tür baskılar yapıldı. Büyük baskılar altında çalıştık. Ama Allah var kursağımızdan kuruş geçmediği için bugün sizlerin karşısında Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak duruyorum. Biz halkın menfaatlerini koruduk. Yine belediyenin dükkanlarında oturup otoparklarını işgal edip yıllarca para ödemeyen oraları babasının malı gibi kullananları da o dükkanlardan tahliye ettik. Biz o süreçlerde gerçekten kararlı durduğumuz için azimli durduğumuz için buradayız” diye konuştu.

 

“ATATÜRKÇÜ EĞİTİM KURUMLARIYLA ‘YARINLARIMIZI’ HAZIRLAYACAĞIZ”

 

Lale-Süreyya Turgut Anaokulu açılışında konuşan Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci, Belediye Başkanı olması durumunda dar gelirli ailelerin çocuklarının nitelikli eğitime ulaşması için mevcut projelere yenilerini ekleyeceğini ifade etti. Mandalinci, “Meclis üyesi olarak Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın önderliğinde geçtiğimiz beş yılda eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması ve dar gelirli ailelerin çocuklarının nitelikli eğitime, doğru ve düzgün eğitime ulaşması için hem hayırseverler hem belediye olarak bütün imkanlarımızı seferber ettik. Bugün onların yanındayız ve yarından sonra da yapacağımız projelerde ve hayırseverlerin yapacağı iş birlikleriyle beraber çok güzel eserleri memleketimize kazandıracağız. Yarınların teminatı olan kıymetli çocuklarımızı bu gibi nitelikli eğitim kurumlarıyla beraber çağdaş, laik, Atatürkçü eğitim kurumlarıyla beraber yarınlarımızı hazırlayacağız” diye konuştu.

 

Akyarlar Kafe açılışında konuşan Mandalinci, “Yeni bir döneme, bir yeniliğe ve gerçekten mutlak bir işbirliğine bizler hazırız. Bir Bodrumlu Büyükşehir Belediye Başkanımız olacak olması bizler için bir gurur, bir onur vesikası, Muğla Büyükşehir'in de etkin hizmetlerini inşallah yöremizde Ahmet Başkanla beraber sonuna kadar iliklerimize kadar hissedeceğiz. Bu kardeşimiz de Allah nasip eder Bodrum belediye başkanı olduğunda sizler için sizlerin istediği bölgelerde hem belediye kafe hizmetlerimizi hem çocuklar için kreş hizmetlerimizi hem de vatandaşlarımız için üniteler açacağız” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.