1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum Çarşı Pazar ile şehri tanıyorlar
Erzurum Çarşı Pazar ile şehri tanıyorlar

Erzurum Çarşı Pazar ile şehri tanıyorlar

Sabancı Ortaokulu öğrencileri Emine Behiye Polat Kütük rehberliğinde "Erzurum Çarşı Pazar Projesi" ile yaşadıkları şehri her yönüyle tanımaya devam ediyorlar.

A+A-

Gazete Güncel- 9 ay sürecek Erzurum Çarşı Pazar Projesi’nin 6’ncı ayında çocuklar  ilk hafta  "Şehrimin Tadı" başlığıyla su böreği, kaz lokması ve demir tatlısı için mutfağa girerek anne veya nineleriyle yaparak öğrendikleri yöresel lezzetleri tattılar.

İkinci hafta "Şehrimin Türküsü" başlığıyla  "Kırmızı Gül Demet Demet  "  ve "Eledim Eledim" türkülerini çalarak söylediler. Üçüncü hafta "Şehrimin Yüzleri" başlığıyla  Erzurum'un değerleri Nene Hatun, Kara Fatma, Şehit Âşık Rahmani'yle ilgili toplamda 3’erli 12  grup olarak 4 şubede sunumlar yaptılar. Dördüncü haftada ise "Benim Şehrim" başlığıyla projenin  bu ay ki gezilecek mekânlarından olan  Aziziye Tarihi Millî Parkına gittiler. Nene Hatun kabri başında ders yaparak, Erzurum Müzesini gezdiler.


Ayrıca Atatürk Üniversitesi Halıcılık ve El Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezini ziyaret ettiler. Tezgah başına geçerek Bardız kilimi ve Erzurum Hereke halısının yapılışını yerinde görerek  Merkez Müdürü Mevlüt Kaplanoğlu'ndan bilgi aldılar.
Erzurum kültürüyle  ilgili  çeşitli  etkinliklerin yapılacağı proje  haziran ayında Abdurrahman Gazi Türbesi'nde yapılacak piknikle sona erecek.

Cavit Emre ŞEN/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.