1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da Mahkeme Anastasia Emelianova cinayetinin aydınlatılması için 'Faslı Kevser'i arıyor
Erzurum'da Mahkeme Anastasia Emelianova cinayetinin aydınlatılması için 'Faslı Kevser'i arıyor

Erzurum'da Mahkeme Anastasia Emelianova cinayetinin aydınlatılması için 'Faslı Kevser'i arıyor

Anastasia Emelianova cinayetinde dikkatler akıllı saatle ilgili hazırlanacak bilirkişi raporu ile Faslı şüpheliye çevrildi. Mahkeme, şüphelinin kimliğinin belirlenmesi için Emniyet'e müzekkere yazdı.

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum'un Yakutiye ilçesinde 21 Eylül 2023 tarihinde işlenen Anastasia Emelianova cinayetine ilişkin davanın ikinci duruşması Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya tutuklu sanık Mohammad Nızar Arnabeh ve avukatı ile öldürülen Anastasia Emelianova'nın avukatlığını üstlenen Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği avukatlarından Begüm Osma katıldı. Ayrıca Anastasia Emelianova'nın Rusya'dan ve Türkiye'den bir araya gelen arkadaşları da davayı izledi.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi üzerinden duruşmaya katılan Arnabeh, tercüman aracılığıyla konuştu. Cinayeti işlemediğini savundu. Mahkemede ev sahibi, emlakçı başta olmak üzere Mohammad Nızar Arnabeh'in çalıştığı iş yerindeki birçok kişiyi tanık olarak dinledi. Tanıklar, savcılıktaki ifadelerini tekrarladı. Ev sahibi Emrullah Karaçam, sanığı daha önce tanımadığını söyledi. Sadece evi kiraladığında noterde sözleşme imzalarken gördüğünü belirten Karaçam, sanığın evin kiralanmasında kefil olduğunu kaydetti.

'SİGARA, ALKOL, ESRAR KULLANDIĞINA ŞAHİT OLMADIM'

Anastasia Emelianova'nın iki arkadaşı da mahkemede tanık olarak dinlendi. Sanığın aksine Emelianova'nın sigara, alkol ve uyuşturucu kullanmadığını söylediler.

Anastasia'nın çok zeki, hassas ve vicdanlı bir insan olduğunu belirten Nimet Arikan, "Alkol kullanmıyordu. Sigara kullanmıyordu. Esrar kullandığına şahit olmadım. Mohammad Nızar Arnabeh ile tanıştığını söylemişti. Çok heyecanlı olduğunu söyledi. Fotoğrafını gösterdi. Ben hiç tanışmadım" dedi.

Aleksander isimli arkadaşı ise Anastasia Emelianova'yı çok eskiden Rusya'dan tanıdığını belirtti. Emelianova'nın bilgisayar programcısı olduğunu ve internet üzerinden çalıştığını anlatan Aleksander, Nızar'ı çok sevdiğini söylediğini aktardı. Emelianova ile çok vakit geçirdiklerini dile getiren Aleksander, "Alkol, esrar kullanmıyordu. Antidepresan kullanıyordu" diye konuştu.

'BU EVİ BEĞENMEDİ'

Sanık Mohammad Nızar Arnabeh ise şunları söyledi: "Anastasia ile İstanbul'da Tinder programı üzerinden tanıştım. Orada çalışıyordum. Birlikte yaşama kararı almıştık. Kavgamız olmuyordu. Atatürk Üniversitesi'nde öğrenciydim. Online ders bitince Erzurum'a geri döndüm. Yenişehir'de bir evde kalıyordum. Anastasia Erzurum'a geldiğinde bu evi beğenmedi. Sonra bizde bu evi kiraladık. Onu ben öldürmedim."

Mahkeme, duruşmayı eksikliklerin tamamlanması için ileri bir tarihe erteledi.

AKILLI SAAT İÇİN BİLİRKİŞİ RAPORU

Mahkeme, Anastasia Emelianova'nın ölüm saatini belirlemek amacıyla adli emanette bulunan akıllı saatin bilirkişiye inceletilmesini istedi. "Maktulün nabız kayıtlarının bulunup bulunmadığı, nabzının durup durmadığı, nabzı durmuş ise ne zaman durduğu" hususunda bilirkişi raporu hazırlanacak.

Ayrıca mahkeme, cinayet günü sanık Arnabeh'in görüştüğü 'Faslı Kevser' isimli kadını arıyor. Bu kişinin açık adres ve kimlik bilgilerinin tespiti amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü'ne müzekkere yazıldı. Bulunması halinde duruşma günü beklenmeksizin bu kişinin tanık olarak ifadesi alınacak. Mohammad Nızar Arnabeh, cinayet günü bu kadınla görüştüğünü söylemişti.

'AKILLI SAAT VERİLERİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ' 

Çocuklar ve Kadınlar Derneği avukatlarından Begüm Osma, duruşma sonrası şunları söyledi: "İlk celse hazır edemediğimiz tanıkların hepsi bu celse hazır oldu. Sadece Kevser isimli kadın hala hazır edilmedi. Kevser'in kim olduğu ve neden hazır edilemediğine ilişkin ben tekrar talepte bulunacağım. Hala akıllı saat, telefon kayıtları, telefonların sim kart dökümleri, Türk Telekom dökümleri dosya kapsamında bekleniyor. Sanık müdafi, sürekli olarak sanki bu kadın kendi kendine, havadan gelen bir şey ile öldürülmüş tarzında beyanlarda bulundu. Akıllı saatten gelecek ölüm saati bizler için de oldukça önemli. Ancak o geldiğinde bile şunu gözden kaçırmamakta fayda var: Anastasia'nın ölümüne sebebiyet veren, o çizikmiş gibi anlatılan şey aslında bir çizik değil aslında. Bunun yaralanma gibi değil de kasıtlı olarak aslında bir delici, kesici alet kesiği olduğu ortadadır. Buna ilişkin uzman raporu sunacağız dosyaya. Kendiliğinden bir ölüm vakası ya da düşme gibi bir şey mümkün değil. İstanbul'da bir tanığın dinlenmesi için de talepte bulunacağız. Mayıs ayında eksik husular toparlanırsa karar çıkma ihtimali var."

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPSİ İSTENİYOR

Hazırlanan iddianamede cinayete ilişkin şunlar anlatılıyor: "Sözlü tartışmanın akabinde şüphelinin maktulü iteklediği ve maktulün salonda bulunan cam sehpanın üzerine doğru çarparak düştüğü, bu çarpma neticesinde sehpa üzerindeki cam kısmın kırılması neticesinde maktulün sol bacak kısmından yaralandığı akabinde şüphelinin kırılan cam sehpadan eline geçirmiş olduğu ve Adli Emanetin 2023/2568 sırasına kayıtlı olan cam parçası ile maktulün yaralanmış olduğu sol bacağına saplayıp maktulün ölümüne sebebiyet vererek üzerine atılı kadına karşı kasten öldürme suçunu işlediği tüm dosya kapsamından anlaşılmıştır."

Mohammad Nızar Arnabeh hakkında "kadına karşı kasten öldürme suçu"ndan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Emrullah Bayrak/ Duvar

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.