1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Üniversitenin Vakıf okuluna bak! Yüzde 300 zam yetmedi, kredi kartına tek çekim istiyor!
Üniversitenin Vakıf okuluna bak! Yüzde 300 zam yetmedi, kredi kartına tek çekim istiyor!

Üniversitenin Vakıf okuluna bak! Yüzde 300 zam yetmedi, kredi kartına tek çekim istiyor!

Atatürk Üniversitesi Kalkındırma Vakfı bünyesindeki Özel Vakıf Okulları yaklaşık yüzde 300 zam yaptı. Üstelik bu ödeme kredi kartından tek çekim şeklinde olmak zorunda. Veliler yaşanan artışa isyan ediyor.

A+A-

Gazete Güncel- Orhan Bozkurt'un haberi-Atatürk üniversitesi Kalkındırma Vakfı bünyesindeki Özel Vakıf Okulları bu sene ilkokul ve ortaokulda öğrenci ücretlerine yaklaşık yüzde 300 zam yaparak velileri hayal kırıklığına uğrattı. Üstelik bu ödeme kredi kartından tek çekim şeklinde olmak zorunda. Bankalarla görüşen veliler ise kredi kartlarına böyle bir çekimde çok istisna olmak üzere en fazla 6 taksit olabileceğini söylüyor. Çoğu banka ise karta taksit yapmıyor.

 

 

Gecen yıl eğitim ücreti 39 bin 600 lira iken bu sene 110 bin olarak açıklandı. Oysa bir önceki dönem ara  sınıflara devam edecek öğrenciler icin yapılan sözleşmenin ikinci maddesi ve MEB Özel Ögretim Kurumlari 53. Madde / 5 Maddesi gereği , “ bir önceki yılın ÜFE ve TÜFE toplamının ikiye bölünüp üzerine 5 puan eklenmesiyle ortaya çıkan rakamdan fazla artış yapılamaz" şeklinde sözleşme imlazayan veliler, yapılan yaklaşık yüzde 300 zam karşısınnda şoke oldular.

 

 

“KAYDINIZI ALIP BAŞKA OKULA GİDEBİLİRSİNİZ...”

 

Bu zam oranını izah edilemez olarak değerlendiren ve  itiraz eden velilere ise okul yönetimi  “kaydınızı alın öğrncinizi başka okula kayıt yaptırın” şeklinde eğitimden uzak bir red yanıtı veriyor.

 

Bu durumda; birinci sınıf veya ikinci sınıfta olan bir ogrenci bu madde gereğince kayit yaptiracakken yapılan fahiş zamla zor durumda bırakıldı. Atatürk Üniversitesi  Vakıf Okulu’nda  110 bin TL  egitim + 50 bin TL yemek ücreti ile bir ilkokul öğrencisi 160 bin liraya kayit olmak ve bunu da kredi kartından tek seferde peşin ödemek zorunda.

 

Velilerin hem yüksek ücret hem de peşin tek çekim ödeme şekli ile zor durumda bırakılmasına karşın okul yönetiminin gayet rahat tavırla kac yıllık öğrencilerine “kaydınızı alıp başka okula gidebilirsiniz...” şeklindeki  tavrı ise  tepkiler neden oluyor.

 

 

“CİMER ÜZERİNDEN BİRÇOK ŞİKÂYET ALIYORUZ”

 

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ise konuyla ilgili olarak kendilerine gelen şikâyetlerin takipçisi olduklarını dile getirdi. Yıldız, “Velilerin özel okullar konusunda yaşadıkları sıkıntının farkındayız. Bizler de CİMER üzerinden birçok şikâyet alıyoruz. Velilerimiz bu konuda müsterih olsunlar. Hem bizler hem de Milli eğitim Bakanlığımız bu konu ile ilgili çalışma başlattık. En kısa sürede bu konunun çözüleceğini düşünüyoruz” dedi.  

 

REKTÖR ÇOMAKLI’DAN ‘ÇIT’  YOK!

 

Öte yandan tepkilerin odağındaki  Atatürk Üniversitesi  Vakıf Okulları  yönetimi ise yaklaşık yüzde 300'lük zamla ilgili her hangi bir açıklama yapmadı. Sosyal medyadan yükselen eleştirilere karşı aynı zamanda Vakfın Başkanı olan Rektör Ömer Çomaklı’nın da tepkilere duyarsız kalması dikkat çekiyor.

erzurumpost.com

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum