1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Eski Trabzonsporlu kendi yerine kardeşini gönderdi!
Eski Trabzonsporlu kendi yerine kardeşini gönderdi!

Eski Trabzonsporlu kendi yerine kardeşini gönderdi!

Trabzonspor’un eski, futbolcusu Edgar ie futbol tarihinde görülmemiş bir skandala imza attığı iddia edildi.

A+A-

Gazete Güncel- Trabzonspor’un eski futbolcusu Edgar İe’in skandal bir olaya karıştığı iddia edildi.

Süper Lig'de Trabzonspor ve Başakşehir FK formaları giymiş olan Gineli savunma oyuncusu Edgar Ie, Şubat 2024'te Romanya'nın köklü kulüplerinden Dinamo Bükreş'e transfer olmuştu.

Fanatik’te yer alan habere göre; 30 yaşındaki oyuncu Romanya'da skandal bir olayın merkezinde yer aldı. Rumen basınının duyurduğu olay tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Başkent ekibi bir alt lige düşürülebilir.

EDGAR IE'NİN TÜRKİYE KARİYERİ

Ülkesi Gine'de forma giyerken Portekizli scoutların dikkatini çeken Egar Ie, ilk olarak AD Oeiras takımına transfer oldu. Burada Sporting Lisbon'un radarına girdi ve 2007 yılında Portekiz devinin alt yapısına geçiş yaptı.

Yeşil-beyazlı ekipte gelişime devam eden Ie, 2012'de 1.75 milyon Euro karşılığında Barcelona'ya transfer oldu. Barcelona'da geçen üç senein ardından yolu Villarreal'e düştü ve ardından sırasıyla, Belenses, Lille ve Nantes formaları giydi. 2019'da bonservissiz bir şekilde Trabzonspor'a imza attı.

Bordo-mavililer, Gineli savunmacıyı bir ara Feyenoord'a kiraladı ve ardından sözleşmesi sona erdi. Ocak 2023'te Başakşehir'e imza attı. Ocak 2024'te ayrıldıktan sonra Romanya takımı Dinamo Bükreş'e tranfer oldu.

FUTBOL TARİHİNE GEÇECEK OLAY

Her şey Cumartesi günü gazeteci Daniel Sendre'nin kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla başladı. Sendre'nin haberine göre, Dinamo Bükreş, Edgar Ie'yi transfer etmiş olsa da yerine takıma kendisi gibi futbolcu olan ikiz kardeşi Edeline Ie katıldı.

Şüphelere yol açan ilk olay ise, Edgar Ie'nin akıcı bir şekilde İngilizce konuşmasına karşın kulüpteki oyuncunun İngilizce bilmemesi ve kendisini sadece Portekizce ifade etmesiydi.

 

KULÜBÜN HABERİ VARSA BÜYÜK CEZA YOLDA

Kulüpteki oyuncunun Edgar Ie değil de ikizi olduğunun doğrulanması halinde Dinamo Bükreş, Gineli oyuncunun oynadığı tüm maçları (8 puan topladığı 5 maç) kaybetme riskiyle karşı karşıya. Ve eğer bu gerçekleşirse, başkent kulübü doğrudan küme düşecektir. Yine de kulübün cezadan kurtulma ihtimali var.

Romanya Futbol Federasyonu'ndan bir kaynak ise; "Dinamo kandırıldıysa ve bunu kanıtlayabilirse, o zaman puan kaybetme riski ortadan kalkar" diye konuştu.

'BİZE KARŞI PLANLI BİR SALDIRI'

Pazar akşamı geç saatlerde, Dinamo'nun 2-0 kazandığı UTA Arad maçından sonra, kulübün yöneticisi Andrei Nicolescu konuyla ilgili olarak şunları söyledi; "Açıklama yapmaktan kaçındık. Romanya basını daha dikkatli olmalı çünkü bir dava yaratıyorlar. Kimse bizimle konuşmadı. Bize karşı planlı bir saldırıydı. Bizimle alay edilmesini istemiyorum. Onunla kardeşi arasında dünya kadar fark var" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.