1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Erzurum'da öğretmenler İlk derse girmeyecekler!
Erzurum'da öğretmenler İlk derse girmeyecekler!

Erzurum'da öğretmenler İlk derse girmeyecekler!

Bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan’ın yabancı uyruklu bir öğrencisi tarafından vurularak katledilmesi, yurt genelinde Türk Eğitim-Sen üyesi eğitimciler tarafından protesto edilecek. Erzurum’da tepki amacıyla öğretmenlerin bugün ilk derse girmediler.

A+A-

Gazete Güncel- Türk Eğitim-Sen üyesi eğitimciler, İstanbul’da özel bir lisenin okul müdürü İbrahim Oktugan’ın okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu yabancı uyruklu bir öğrencisinin silahlı saldırısıyla öldürülmesini protesto etmek için bugün yurt genelinde ilk derse girmeyecek, cuma günü ise tamamen iş bırakacaklar. Hafta sonuna kadar ise derslere girerken siyah kokart veya kurdele takacak olan öğretmenler, perşembe günü okullarda, cuma günü ise il milli eğitim müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacak.

Erzurum’da da artıyor

Erzurum’da da vahşeti protesto etmek için öğretmenler bugün ilk derse girmeyecek. Sendika temsilcileri ise ilk ders saatinde hemen hemen her okulda öğretmen odalarında açıklama yapacak.  Yaşanan elim olaydan ötürü çok üzgün olduklarını ve durumu kınadıklarını belirten Türk Eğitim-Sen Erzurum Şube Başkanı Yusuf Kenan Gürsoy,  “ Tüm eğitim çalışanlarını protesto eylemlerine destek vermeye çağırıyoruz. Öğretmenlere karşı şiddet eylemleri gün geçtikçe artıyor. Erzurum’da da öğretmenlerin şiddete maruz kaldığı olaylar görülüyor ve şehrimizde de maalesef olaylarda artış görülüyor. Her sene benzer şiddet olayları ile karşılaşıyoruz. Daha çok öğrenci velilerinin öğretmenleri tehdit ettiği, darp ettiği olaylar yaşanıyor. Maalesef veliler öğrencilerin her dediğini doğru zannederek hareket ediyor. Ki ne olursa olsun karşılığı şiddet olmamalı. Öğretmenlerle öğrenciler arasında da sözlü tartışmalar sıkça yaşanıyor” dedi.

İtibarı yok sayılıyor

Öğretmenlik mesleğinin itibarının yok sayıldığını belirten Gürsoy, “Öğretmenlere karşı bu tarz saldırıların sıkça yaşanmasının sebebi siyasilerin sorumsuzca yaptığı açıklamalardır. Öğretmenlik mesleğinin gün geçtikçe itibarı zedeleniyor, ağırlığı ortadan kaldırılıyor. Bu nedenle öğretmenler saldırıya daha açık hale geldi. Sendikamızın 2019’da eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önleyici tedbirlerin alınması ve failler hakkında caydırıcı müeyyideler getirilmesi amacıyla hazırladığı ve milletvekilleri aracılığıyla TBMM’ye ilettiği düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmeli” diye konuştu.

Manolya BULUT /Pusula Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.