1. HABERLER

  2. KÜLTÜR/SANAT//MAĞAZİN

  3. Dadaşım 'Gönül Dağı'nı aştı…
Dadaşım 'Gönül Dağı'nı aştı…

Dadaşım 'Gönül Dağı'nı aştı…

Erzurumlu tır şoförü Yusuf Gezer, TRT ekranlarında yayınlanan Gönül Dağı programına konuk oldu. Kendisine has şivesi ile Erzurum’u ve Dadaşlığı anlatan Gezer, samimi sohbeti ile izleyenlerden tam not aldı.

A+A-

Gazete Güncel- TRT’de yayınlanan, oyuncu ve sunucu Hacı Ali Konuk’un sunduğu uzun yol şoförlerinin sıra dışı gerçek hayat öykülerini anlatan Gönül Dağı programı Erzurumlu Yusuf Gezer’in yaşam hikâyesini ekranlara taşıdı. Gezer, kendine has anlatımı ile hayat hikâyesini paylaştı, hoş sohbeti ile izleyenleri hem gururlandırdı, hem duygulandırdı. Dadaş olmanın verdiği gururu paylaşan Gezer, “Hani diyorlar ya Dadaş olmasaydın ne olurdun, vallahi çok mahcup olurdum” ifadesi ile yürükleri ısıttı.

Erzurum’dan Erzincan’a yol alan kaptan Gezer’in Erzurum ve Dadaşlığa ilişkin ifadeleri memleketlilerini onurlandırdı. Gezer, “Dadaş demişler bize. Dadaş; ağabeyi, can ciğer, büyük kardeş demek.  Kardeş de mert olur, dal olur, budak olur. Palandöken Dağı’nın soğuğunu yiyen Dadaş olmuş. Dışarı yola gittiğimde soruyorlar nerelisin diye. Erzurumluyum diyorum, dadaş mısın diyorlar. Çok şükür dadaşım. Hani diyorlar ya Dadaş olmasaydın ne olurdun, vallahi çok mahcup olurdum. Dadaş Doğu’nun sınır taşı, Erzurum Türk’ün yıkılmayan kalesidir. Biz de çok şükür  vatan bayrak aşığı çocuklarız” diye konuştu.

 

Nesrin DEMİR

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.