1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın sözleri olay yarattı
Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın sözleri olay yarattı

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın sözleri olay yarattı

Gazeteci Fatih Altaylı, Reza Zarrab davasını köşesine taşıdı ve çok çarpıcı ifadeler kullandı.

A+A-

Erzurum Güncel- Gazeteci Fatih Altaylı, Reza Zarrab davasını köşesine taşıdı ve çok çarpıcı ifadeler kullandı. "Hadi Zarrab 'şerefsiz' olduğu için sözlerini ciddiye almayalım, baskıya boyun eğdi" diyen Altaylı, şöyle devam etti: "Ama bakın Zarrab davasının başsanığı haline gelen Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla ne diyor: Rüşveti ben almadım. Ayakkabı kutuları içinde eski Genel Müdür Süleyman Aslan aldı.”

Fatih Altaylı, dün bir gazetede yer alan “Zarrab konuştukça rezil oluyoruz” ifadesine de sert çıktı. Fatih Altaylı, Türkiye'nin bu işten rezil olmadan nasıl kurtulacağının formülünü paylaştı: "Zarrab konuştukça rezil falan olmuyoruz. İran’la gizli gizli ticaret yapmayanı mı var? Fransa’sı, İngiltere’si, Almanya’sı, İtalya’sı, İsviçre’si, hatta Amerika’sı İran’la ticaret yapmıyor mu? Hepsi yapıyor. Kimi yakalanıyor, cezasını ödüyor, kimi yakalanmıyor, yakalanması istenmiyor sıyırıyor. Bizi rezil eden, İran’la iş yapılması değil. Bizi rezil eden, kimi bürokrat ya da siyasetçilerin rüşvet alması da değil. Bizi rezil edebilecek olan bundan sonrası. Rüşvet aldığı iddia edilen banka genel müdürüne soruşturma açar, adam gibi yargılarsan... Rüşvet aldığı iddia edilen bakanı soruşturup yargılarsan... Bunları yapabilmek için gereken bilgileri, varsa belgeleri Amerikan adaletinden istersen.. Ve “Biz İran’la ticaret yaptık ve bunun legal olduğunu düşünüyorduk. Buraya illegalite sokan varsa hesabını sizden önce biz sorarız”dersen... Rezil falan olmayız."

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı'nın 'Hiç değilse bir soruşturun' başlıklı bugünkü yazısının ilgili kısmı şöyle:

 Reza Zarrab, duruşmada ilk kez Erdoğan'ın adını andı! Şok iddialarda bulundu

Tamam hemfikiriz, Reza Zarrab şerefsiz. Biz bunu baştan beri söyledik, şimdi siz de bizimle aynı düşünceye geldiniz. Tamam Reza Zarrab davası Türkiye’ye, belki Rusya’ya, hatta İran’a karşı kullanılan bir dava, orada da hemfikiriz. Ama hâlâ hemfikir olamadığımız, hâlâ aynı hizaya gelemediğimiz bir “tutum” var. O da “rüşvet” meselesi.

Hadi Zarrab “şerefsiz” olduğu için sözlerini ciddiye almayalım, baskıya boyun eğdi diyelim. Ama bakın Zarrab davasının başsanığı haline gelen Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla ne diyor: “Rüşveti ben almadım. Ayakkabı kutuları içinde eski Genel Müdür Süleyman Aslan aldı.”

Ne yani, “Bu da mı gol değil?”. En azından yardımcısının iddiasıyla ilgili Aslan hakkında bir soruşturma, yeni deliller ve itiraflar ışığında yeni bir dava açılmayacak mı? Bu rezalet soruşturulmayacak mı? Ya da Zarrab’ın eski Bakan Zafer Çağlayan hakkındaki iddiaları. “Kazancın yarısını istedi. 40 milyon Euro nakit verdim. Hesabına para transfer ettim. Kıymetli hediyeler verdim” dediği Zafer Çağlayan’a tek bir soru sorulmayacak mı?

ZARRAB KONUŞTUKÇA REZİL FALAN OLMUYORUZ

Dün Hürriyet Gazetesi’nin internet sitesi, “Zarrab konuştukça rezil oluyoruz” diye bir başlık atmış. Katılmıyorum. Ama hiç katılmıyorum. Zarrab konuştukça rezil falan olmuyoruz. İran’la gizli gizli ticaret yapmayanı mı var? Fransa’sı, İngiltere’si, Almanya’sı, İtalya’sı, İsviçre’si, hatta Amerika’sı İran’la ticaret yapmıyor mu? Hepsi yapıyor. Kimi yakalanıyor, cezasını ödüyor, kimi yakalanmıyor, yakalanması istenmiyor sıyırıyor. Bizi rezil eden, İran’la iş yapılması değil.

ASIL REZİLLİK BU İDDİALAR KARŞISINDA SUSPUS OTURMAKTIR

Bizi rezil eden, kimi bürokrat ya da siyasetçilerin rüşvet alması da değil. Bizi rezil edebilecek olan bundan sonrası. Rüşvet aldığı iddia edilen banka genel müdürüne soruşturma açar, adam gibi yargılarsan... Rüşvet aldığı iddia edilen bakanı soruşturup yargılarsan... Bunları yapabilmek için gereken bilgileri, varsa belgeleri Amerikan adaletinden istersen.. Ve “Biz İran’la ticaret yaptık ve bunun legal olduğunu düşünüyorduk. Buraya illegalite sokan varsa hesabını sizden önce biz sorarız”dersen... Rezil falan olmayız. Asıl rezillik bu iddialar karşısında suspus oturmaktır. Çünkü o zaman herkes, “Sükut ikrardan gelir” diyecektir!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.