1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Hem suçlu hem güçlü...Basın açıklaması yaptılar
Hem suçlu hem güçlü...Basın açıklaması yaptılar

Hem suçlu hem güçlü...Basın açıklaması yaptılar

Erzurum'da eski Et Balık Kurumu’nun arazisinde konut inşaatı yapan firma çalışanları, bir yandan ağaçları katlederken bir yandan da kendilerine tepki gösteren vatandaşlarla söz dalaşına girdi.İnşaat sahipleri ise basın açıklaması yaptı.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum Ajans geçen hafta kentte yapılan ağaç katliamlarını gündeme getirmişti. Et Balık Kurumu tarafından Büyükşehir Belediyesine devredilen arsada müteahhit firma, iş makineleriyle huş ve çam ağaçlarını yok etmiş, semt sakinlerinin uyarılarına rağmen firma yetkilileri katliamı sürdürmüştü. 

 

“EVİNDE BİR SAKSI ÇİÇEK OLMAYAN…”

 

İşte o anlarda cep telefonlarının kameraları kayıttaydı. Firmanın ağaç katliamına tepki gösteren yaşlı bir kadın, “Allah aşkına yapmayın, kıymayın” derken, bir firma çalışanı, “Ne lan bu sabahtan beri biri çıkıyor oradan, biri çıkıyor buradan… Babanızın yolu mu? Tapu var ki almışız. Dersin keyfime yapıyorum. Almışsınız, yapmışsınız işte şimdi de yapılacak. Bende yıkacağım şimdi gözünüzün önünde. Evinde bir saksı çiçek olmayan insan gelip burada ağaca karşı çıkıyor” diye bağırdı. Yaşlı kadın olayın büyümemesi için bölgeden uzaklaşırken, firma çalışanın sözleri sosyal medyada büyük tepki gördü. 

 

Firma çalışanı daha sonra kullandığı iş makinesiyle geride kalan bir kaç ağacı da semt sakinlerinin gözleri önünde yok etti. 

 

 

 

BU DA BİR BAŞKA FİRMANIN ÇALIŞMASI

 

Aynı bölgede yine konut inşaatı yapan Maket Art adlı firma ise alanda bulunan ağaçları kökleriyle alarak başka bir yere nakletti. İnşaat alanı çevresinde kalan ağaçlara da zarar vermemek için büyük çaba sarfeden firmanın örnek çalışması takdir topladı.

 

 

 

BASIN AÇIKLAMASI

29.07.2019 tarihinde çıkan haberlere istinaden basın açıklamasıdır.
Erzurum Ili Ömer Nasuhi Bilmen Mah. Ahmet Ağirman parki yanında bulunan inşaat sahasi şirketimize ait arsamızdir. Haberde bahsi geçen tartışmanın aslı ağaçların kesilmesi olmayıp, Sağlam Yapı koop. Arka bahçe duvarının yıkılmasından kaynaklı tartişmadır. Resmi kayıtlı evraklarda ve il Kadastro Müdürlüğünün belirlemiş olduğu sınırlarda, sağlam yapı koop. Arka bahçe duvarı şirketimize ait olan arsamıza tecavüz etmiştir. ( Bizim arsamız içerisine bahçe duvarı yapılmıştır.) İlgili apartman sakinleri ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde, bağlı bulundukları kadastro İl Müdürlüğüne baş vurarak, kendi arsa sınırlarını belirleyebilecekleri kendilerine bildirilmiştir.
Yine aynı bölge şantiye alanı içerisinde bulunan ağaçların kaldırılması için ilgili orman müdürlüğünden gerekli izinler alınmıştır. Belediye ve Orman Müdürlüklerinde bulunan uzman arkadaşlar ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde, bölgede bulunan çam ağaçlarının başka bir yere naklinin mümkün olmadığını, nakil yapılsa bile ağaçların tutmayacağı bilgisine ulaşılmıştır. Yeni İmar mevzuatlarına göre bölgede bulunan inşaatımızın alt zemin katında otopark yapma zorunluluğu bulunmaktadır. Bundan dolayı gerekli izinler alınarak, sadece mülkiyeti şirketimize ait olan inşaat sahası içerisinde bulunan ağaçlar kaldırılmıştır. Saygılarımızla.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum