1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. IŞİD dergisinin kapağında
IŞİD dergisinin kapağında

IŞİD dergisinin kapağında

IŞİD'den tehdit gibi mesaj... Örgütün internet dergisi Dabıq'ın 11. sayısının kapağında Erdoğan ve Obama'nın fotoğrafı yer aldı.

A+A-
Erzurum Güncel- IŞİD'in internet dergisi Dabıq'ın 11. sayısının kapağında, Cumhurbaşkanı Rcep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama'nın kafa kafaya verip konuşurken görümtülendiği bir fotoğraf yer aldı. çok konuşulacak dergi kapağına bir de "El Ahzab savaşından (Hendek savaşı) koalisyon savaşlarına" başlığı yer aldı.

'Tehdit' mesajı olarak yorumlanan kapağın yanısıra derginin içindeki yazılarda IŞİDkarşıtı koalisyondan "Haçlı Ordusu" olarak bahsediliyor ve Türk hükümeti ve ordusu da sert ifadelerle eleştiriliyor.

İşte derginin kapağında yer alan o fotoğraf:

isid-dabig-dergisi-11.-sayi-erdogan-obama.jpg
BBC Türkçe'nin haberine göre, "El Kaide'nin Şam'daki müttefikleri" adlı makalede Türkiye hakkında şu ifadeler yer alıyor:

"TüRKİYE HAçLI NATO İTTİFAKININ üYESİDİR"

"Türkiye Haçlı NATO ittifakının üyesidir. Amerikalılar tarafından başlatılan ve onların öncülük yaptığı çeşitli Haçlı harekâtlarına katılmıştır."

"(Türkiye'nin) Ordusu Türk tağut ve Haçlı müttefiklerinin savunmasına hizmet etmektedir. Bu hükümet ve ordu bariz biçimde din döneğidir."

isid-dabiq-2.jpg

Bu makalede Başbakan Ahmet Davutoğlu ve NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'in el sıkıştığı bir fotoğraf kullanılmış. Fotoğrafın altında "El Kaide'nin müttefiklerinin Türk destekçileri, NATO Haçlılarıyla aynı siperde duruyor" ifadesi yer alıyor.

"Tarihin sayfaları" adlı bir bölümde ise Hamas lideri Halid Meşal ve Recep Tayyip Erdoğan 'ın el sıkıştığı bir fotoğraf kullanılmış.

Fotoğrafın altında "Gazze'nin tağutu ve Türkiye'nin tağutu" yazıyor.

TAĞUT'UN ANLAMI çOK AĞIR...

Tağut kelimesinin farklı anlamları bulunuyor. "Şeytan, put, Allah'ın hükümlerine muhalefet eden; şehvet, hırs ve kiniyle azmış kişi, haddini aşan" bu anlamlardan bazıları.

"El Ahzab savaşından koalisyon savaşlarına" başlıklı yazıda ise "2001'de Afganistan'a, 2003'te Irak'a yönelik askeri müdahalelerin Haçlı Koalisyonu tarafından yapıldığı" yazılıyor ve " bugün de IŞİD'e karşı operasyon yürütenin Haçlı Koalisyonu olduğu, Türkiye'nin de bunun parçası olduğu" belirtiliyor.
Bu arada dergide IŞİD'in biri Norveçli diğeri çinli olduğu iki rehine bulunduğu belirtildi ve bu kişilerin serbest bırakılmaları için fidye istendi.
İnternethaber
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.