1. HABERLER

  2. Karayılan muamması!...
Karayılan muamması!...

Karayılan muamması!...

Öğle saatlerinde AA, İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi'ye dayandırdığı haberinde "Karayılan yakalandı" denildi.

A+A-

Erzurum Güncel-

öğle saatlerinde AA, İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi'ye dayandırdığı haberinde "Karayılan yakalandı" denildi. AA, daha sonra düzeltme yaparak "Karayılan değil PKK'nın iki numaralı ismi yakalandı" diye haber geçti. öte yandan Burucerdi, Tahran Büyükelçimize "Böyle bir açıklama yapmadım" diyerek iddialara son noktayı koydu. Bu muamma sırasında PKK'ya yakınlığıyla bilinen ROJ TV'de bir açıklama yaparak Karayılan'ın yakalandığı iddialarını yalanladı. Türk hükümet yetkilileri de böylesi bir bilgiye ulaşmadıklarını açıkladı.



AA: PKK'NIN İKİ NUMARALI İSMİ YAKALANDI

Anadolu Ajansı İran'ın, terör örgütü PKK’nın elebaşlarından Murat Karayılan’ı yakalandığı haberini duyurdu. Ancak daha sonra düzeltme geçerek haber metnindeki 'Karayılan' ifadesinin yerine 'ikinci adam' ifadesini kullandı

İran'ın resmi haber ajanslarından Fars’ın bildirdiğine göre, İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, terör örgütü PKK'nın “iki numaralı isminin” yakalandığı haberlerini teyit etti.

Fars ajansının haberinde şu ifadeler var:

"Burucerdi, Meclis'te bugün gazetecilerin PKK'nın iki numaralı isminin yakalandığı haberlerine ilişkin bir soruya verdiği cevapta, "Bu haber doğrudur, İran istihbarat birimleri, bu terör örgütünün iki numaralı ismini yakalamıştır" ifadesini kullandı.



Burucerdi, "İstihbarat güçlerimiz, PKK'nın iki numaralı ismini tutuklayarak çok önemli bir iş başarmışlardır" dedi. İran'ın bir başka resmi haber ajansı Mehr de "PKK;nın ikinci adamının yakaladığı haberi doğrulandı" başlığı altında şu ifadelere yer verdi:

"İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Bakanı Alaeddin Burucerdi, terör örgütü PKK’nın ikinci adamının İran tarafından yakalandığını doğruladı.

Mehr haber ajans parlamento muhabirinin bildirdiğine göre, İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Bakanı Alaeddin Burucerdi’nin basın toplantısında gazetecilere vediği demeçte PJAK terörist örgütünün ülkenin batısındaki eylemleri hakkında açıklama yaparak, bu terörist eylemlerin PKK terörist örgütünün ikinci adamının yakalanması dolayısıyla yapıldığını söyledi.



Alaeddin Burucerdi, İran İstihbarat güçlerinin önemli bir operasyonu sonucu PKK’nın ikinci adamının yakalandığını belirtti. Burucerdi, Devim Muhafızları’ndan da bu gibi başarılı ve etkin operasyonlar bekleneceğini vurguladı."

İran Devrim Muhafızları'nın, 16 Temmuz'dan beri terör örgütü PJAK'a yönelik operasyonlarında örgüte darbe vurulduğunu kaydeden Burucerdi, “Bizim, Devrim Muhafızları'ndan da beklentimiz budur” dedi.

HüKüMET KAYNAKLARI BİLGİYİ TEYİT EDEMEDİ

Türk hükümeti kaynakları, PKK elebaşı Murat Karayılan’ın yakalandığını henüz teyit etmedi.



Edinilen bilgiye göre, İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi’nin açıklamasına ilişkin olarak hükümete resmi herhangi bir bilgi ulaşmadı.

öte yandan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, PKK elebaşı Murat Karayılan’ın yakalandığı iddiasıyla ilgili olarak, "Kurumlarımızca teyit edilen bir bilgi şu anda değil. Sadece İran’ın kendisinin yaptığı bir açıklamadır. Gelişmeleri bekliyoruz, şu anda görüşmeler yapılıyor" dedi.



TARTIŞMALARDA MURAT KARAYILAN ADI VARDI

PKK’nın iki numaralı isminin yakalandığı tartışmaları dün medya organlarında "Murat Karayılan yakalandı" iddiasıyla gündeme gelmişti.

Burucerdi’nin basın toplantısında da bununla ilgili sorular soruldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.