1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. MA Muhabiri Dindar Karataş gözaltına alındı, MA Van bürosu basıldı
MA Muhabiri Dindar Karataş gözaltına alındı, MA Van bürosu basıldı

MA Muhabiri Dindar Karataş gözaltına alındı, MA Van bürosu basıldı

Van’da MA Muhabiri Dindar Karataş, ev baskınıyla gözaltına alındı. Karataş'ın gözaltına alınmasının ardından MA'nın Van bürosu da polis tarafından basıldı.

A+A-

Erzurum Güncel- Van’da yapılan ev baskınında Mezopotamya Ajansı (MA) Muhabiri Dindar Karataş gözaltına alındı. Karataş'ın gözaltına alınmasının ardından MA'nın Van bürosu da polis tarafından basıldı. 

Özel hareket polisleri sabahın erken saatlerinde Gazeteci Karataş’ın bulunduğu evin etrafını ablukaya aldı. Polisler, daha sonra eve baskın düzenleyerek, evde bulunanları yere yatırdı. Evde arama yapan polisler Karataş’ı gözaltına aldı. Karataş’ın telefonu ve fotoğraf makinesinde bulunan hafıza kartına el konuldu. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Karataş, Van İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Polisler, Karataş’ın Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma kapsamında gözaltına alındığını bildirdi.

MA BÜROSU DA BASILDI

Karataş'ın gözaltına alınmasının ardından Mezopotamya Ajansı (MA) Van bürosu da polis tarafından basıldı. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı kararıyla TEM Şube polisleri tarafından yapılan aramaya, Karataş'ın çalışma yeri olması gerekçe gösterildi. 

Polisin bürodaki araması devam ediyor. 

İKİNCİ BASKIN 

Van'ın Çatak ilçesinde operasyona çıkan askerlerin 11 Eylül’de gözaltına aldığı Osman Şiban ve yaşamını yitiren Servet Turgut’un helikopterden atılmasını belgeleriyle ortaya çıkaran MA muhabirleri Adnan Bilen ve Cemil Uğur ile Jinnews muhabiri Şehbiran Abi ve gazeteci Nazan Sala, 6 Ekim’de gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Bu gözaltı operasyonu sırasında da MA'nın Van bürosu polis tarafından basılarak haber ekipmanlarına el konulmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.