1. HABERLER

  2. KÜLTÜR/SANAT//MAĞAZİN

  3. Okuma Kültür Haritasında Erzurum Birinci Çıktı
Okuma Kültür Haritasında Erzurum Birinci Çıktı

Okuma Kültür Haritasında Erzurum Birinci Çıktı

6 bin kişi ile yüz yüze yapılan görüşme sonucu, Türkiye Okuma Kültür Haritası çıkarıldı.

A+A-

Erzurum Güncel- Türkiye Okuma Kültür Haritasında, Erzurum 1’inci çıktı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Türkiye Okuma Kültürü Haritası Projesi kapsamında paylaşılan verilere göre, Erzurum en kültürlü şehir oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı, okur profili ve eğilimlerinin belirlenmesinin yanı sıra toplumdaki kütüphane algısının ortaya konması için yaptırdığı, Türkiye Okuma Kültürü Haritası Projesinde Erzurum, bir yıl içinde ortalama okunan kitap adedi ile ilk sırayı Tunceli ile birlikte paylaşıyor.

 

GENİŞ KAPSAMLI ÇALIŞMA

 

Çalışmayla, okuma alışkanlıklarının yaş, cinsiyet, medeni durum, meslek, eğitim düzeyi, coğrafi konum ve gelir durumu, anne-babanın eğitim seviyesi, kütüphane kullanım oranı gibi değişkenlerle ilişkisi inceleniyor.

 

 

 

6 BİN KİŞİ İLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞME!

 

Türkiye Okuma Kültürü Haritası Projesi SONAR tarafından yürütülmüş ve Türkiye İstatistik Kurumu’nun belirlediği 6 bin 200 kişiyle, "yüz yüze anket yöntemi" ile yapılan araştırmadan elde edilen veriler, Türkiye Okuma Kültürü Haritası adıyla basılı rapor (kitap) haline de getirilmiş.

Sinan AYDIN'ın haberi...

 

RADARHABER

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum