1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Tezkeresini alacağı gün şehit düştü
Tezkeresini alacağı gün şehit düştü

Tezkeresini alacağı gün şehit düştü

Irak'ın kuzeyindeki Gara Bölgesi'nde PKK'lı teröristlerin güvenlik güçlerine yönelik düzenlediği saldırıda şehit olan Topçu Er Suat Surki için memleketi Van'da tören düzenlendi. Askerin tezkeresini alacağı gün şehit olduğu ortaya çıktı

A+A-

Erzurum Güncel- Kuzey Irak'ın Gara bölgesinde dün akşam saatlerinde PKK'lı teröristler tarafından güvenlik güçlerine saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşte Van nüfusuna kayıtlı 5 kardeşin en küçüğü 21 yaşındaki Topçu Er Suat Surki tezkeresini alması gereken dün şehit olurken, 1'i ağır 2 asker de yaralandı.Tezkeresini alacağı gün şehit olan Surki'nin cenazesi, Şırnak'taki uğurlama töreninin ardından memleketi Van'a gönderildi. Şehit Surki için Yukarı Norşin Camiinde tören düzenlendi.

Törene, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Van Asayiş Kolordo Komutanı Korgeneral Salih Karataş, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Emniyet Müdürü Suat Ekici, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, kurum amirleri, asker, polis ve şehidin yakınları katıldı.

Tezkere alacağı gün şehit olan Topçu Er Suat Surki'nin cenazesini tören alanına getirilmesi sırasında ailesi ve yakınları fenalık geçirdi. Komutanlar şehidin ailesi ve yakınlarını teselli etti.

 Kuzey Irak'tan acı haber! 1 asker şehit oldu 2 asker yaralandı

Daha sonra şehidin özgeçmişi okundu. Şehit Surki için duaların okunmasının ardından, cenazesi Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan mezarlıkta toprağa verildi .

 Hain denildi, 24 yıl sonra şehit unvanı verildi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.